La tapa de l’Antic Hostal del Gall guanya la 6a edició del concurs ‘De tapes per la Fira’
Enguany, s’han degustat 17.626 tapes ofertes pels 23 restaurants que participaven en la iniciativa gastronòmica
Actualitat | 13 de novembre de 2017

CRISTINA CARRASCO
Arròs negre de l’Albufera amb llagostins, elaborada pel restaurant l’Antic Hostal del Gall. Aquesta és la tapa que la ciutadania ha votat com a la millor proposta de la 6a ruta ‘De tapes per la fira’, una iniciativa organitzada per l’Ajuntament i l’Associació Sant Galderic en el marc de la Fira de Sant Galderic.

Els daus de filet amb reducció de Pedro Ximénez, fruits vermells i cruixent de porro del restaurant La Cañita ha quedat en segona posició, mentre que la mini hamburguesa de cua de bou i foie de L’Artesana ha estat la tercera tapa millor valorada.

Aquest dilluns ha tingut lloc a l’Ateneu el lliurament dels diplomes als tres restauradors que, segons la ciutadania, van elaborar les millors propostes gastronòmiques de la ruta inclosa a la Fira de Sant Galderic. Durant els deu dies que es va fer la ruta gastronòmica, es van vendre 17.626 tapes, realitzades pels 23 restauradors locals participants, i la ciutadania va emetre 1.117 vots a través de l’App Rubí Ciutat.

L’establiment guanyador, l’Antic Hostal del Gall, va ser el guanyador també de la primera edició del concurs el 2015. “Guanyar el concurs és un reconeixement a la feina feta durant aquests dies, un reconeixement per a tots els que hem treballat i li hem dedicat hores, és molt gratificant”, ha explicat Francesc Pérez de l’Antic Hostal del Gall, qui va servir més de 2.000 tapes durant els deu dies.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha agraït la participació de tots els restauradors participants i ha destacat que ‘De tapes per la fira’ és una proposta plenament consolidada i que té molt bona acollida entre els rubinencs i també entre gent de fora de la ciutat. També la tresorera de l’Associació de Sant Galderic, Maria Borràs, ha agraït la participació de tothom i ha dit que tant la fira com la ruta de tapes ha estat “un èxit”.

Durant l’acte, també s’ha fet el sorteig de 3 vals-restaurant de 30 euros entre totes les persones que han votat per a escollir la millor tapa de la ruta. Els afortunats, Olga Anera, Oriol Rius i Lídia Calvet, podran gaudir gastar el premi en qualsevol dels 23 restaurants participants.
Els restauradors guanyadors, amb l’alcaldessa, el regidor de Comerç i la tresorera de l’Associació Sant Galderic. / C.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Café Berlin, La Cañita i l'Antic Hostal del Gall, les millors tapes de Sant Galderic
Baixa participació a la primera jornada presencial del procés participatiu del parc de Ca n’Oriol
El govern es compromet a impulsar el projecte de via verda del Rivo Rubeo
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
Els èxits de l'esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d'Or
Josep Alaball regala a Rubí un quadre sobre l’atemptat terrorista de Les Rambles