Ribas, número 4 de Catalunya en Comú: “Si continuem amb la política de blocs, anirem a pitjor”
Política | 14 de novembre de 2017

MARTA CABRERA
Marta Ribas. / Arxiu
Els partits polítics estan acabant de perfilar les llistes electorals i les candidatures amb les quals es presentaran a les eleccions del 21 de desembre al Parlament de Catalunya. Es tracta d’unes eleccions anòmales, convocades pel president del govern, Mariano Rajoy, després d’aplicar l’article 155 de la Constitució i cessar el govern de Catalunya.

Les candidatures tenen temps fins aquest divendres per elaborar les llistes i la forma com es presentaran a les eleccions, però alguns partits han fet la feina durant els darrers dies. És el cas de Catalunya en Comú-Podem (CeC-Podem).

La candidatura estarà encapçalada per Xavier Domènech, diputat al Congrés amb la formació En Comú Podem. En aquesta llista, hi figura en quarta posició la rubinenca Marta Ribas, coordinadora d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), diputada al Parlament des del 2013, i que abans havia estat durant 9 anys regidora a l’Ajuntament de Rubí. Marta Ribas té gairebé assegurat el seu escó al Parlament, ja que en les darreres eleccions, Catalunya Sí Que es Pot va aconseguir 9 diputats a la província i sembla molt difícil que els comuns retrocedeixin. Ribas ha explicat que “està molt contenta” per anar de número 4 i també per haver pogut presentar-se en coalició amb Podem. La rubinenca insisteix que no són unes eleccions “normals” i considera que CeC-Podem té una “responsabilitat històrica important” davant la situació actual: “Si continuem amb la política de blocs, anirem a pitjor. Creiem que cal una proposta que vagi més enllà per crear àmplies majories, tenir més autogovern i superar la confrontació nacional per fer polítiques públiques”.

La resta de primeres posicions de la llista de Catalunya en Comú a Barcelona estan ocupades per Elisenda Alemany com a número 2, de l’àmbit dels comuns; Jéssica Albiach, que s’ha fet càrrec de la direcció de Podem després de la crisi interna; i Joan Josep Nuet, d’Esquerra Unida i Alternativa, membre de la mesa del Parlament i investigat pel Tribunal Suprem per un delicte de sedició, rebel·lió i malversació.
La proposta va ser avalada en assemblea per CeC i Podem el dissabte al matí amb el suport del 81,3% dels vots.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme