ERC creu que el govern ja ha tancat el pressupost del 2018 amb C’s i PP
buitEntre les condicions prèvies dels republicans per seure a parlar, hi ha destinar recursos per complir les mocions aprovades al Ple
Política | 14 de novembre de 2017

CRISTINA CARRASCO
Xavier Corbera, portaveu d’ERC, i Ariadna Martín, regidora de la formació. / C.C.
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha mostrat escèptic amb “la voluntat real” de l’executiu local, en mans del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), de negociar el pressupost municipal per a l’any vinent.

Segons el portaveu d’ERC, Xavier Corbera, el pressupost ja està negociat i tancat amb Ciutadans (C’s), Partit Popular (PP) i el regidor Sergi Garcia. Per aquest motiu, ha demanat al govern si l’oferta de negociació amb la resta de forces és seriosa o es tracta “de rentar la seva imatge davant l’opinió pública”.

Corbera també s’ha referit a altres qüestions que els fan dubtar de la predisposició del govern a negociar com ara “els nombrosos incompliments de l’execució dels comptes d’aquest any; l’elevat nombre de mocions aprovades al Ple que tampoc s’han executat ni tenen partida per fer-ho i el desconeixement de la situació actual del pla d’inversions”.

Per tots aquests motius, ERC considera que si no hi ha voluntat real, “no cal fer perdre el temps als tècnics municipals ni a ningú”.

Condicions d’ERC
Entre els punts de partida que el grup republicà ha assenyalat per seure a negociar, hi ha que els 40.000 euros del sou del regidor Sergi Garcia es destinin a les entitats locals i reservar 500.000 euros al projecte anglès 6/12, al qual es va comprometre l’equip de govern.

També volen augmentar un 15% la partida destinada a educació i un altre 15% la de comerç, així com recuperar l’activitat de piscina als centres escolars i destinar més personal al servei de comerç.
A més, exigeixen que els impostos municipals es paguin a l’Agència Tributària catalana, que es doti de pressupost a l’Oficina d’Informació i que es recuperin les accions de promoció de la ciutat.

Finalment, també demanen que es reservin partides per tirar endavant totes les mocions aprovades en el Ple Municipal. Corbera ha apuntat que “el compromís d’Esquerra amb la ciutat és inequívoc” i s’ha referit al seu suport al pressupost del 2016 i al pla d’inversions amb l’objectiu de facilitar que la ciutat tiri endavant.

En aquest sentit, lamenta que “la credibilitat d’aquest govern està sota mínims i els companys de viatge des de fa uns quants anys del PSC, no només a escala local sinó també nacional, han fet que la ciutat a poc a poc hagi anat perdent pistonada”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme