La comunitat de Maristes celebra el bicentenari amb una exposició
La mostra recórre el passat i el present i traça el futur de Maristes
Actualitat | 14 de novembre de 2017

MARTA CABRERA
Més d’una seixantena de persones van estar presents en la inauguració de l’exposició ‘Maristes: 200 i +’ el dilluns a la tarda a l’auditori del Museu Vallhonrat. La mostra és un conjunt de material audiovisual que repassa els orígens de la congregació, explica el present de Maristes i quins són els reptes futurs de la comunitat.

La congregació religiosa va ser fundada el 1817 per Marcellin Champagnat a França i els seus membres són monjos. A Rubí van arribar fa 100 anys i van fundar una escola, que més tard va haver de tancar i no va poder obrir les seves portes fins al 1967, ara fa 50 anys. Actualment, Maristes està present en 81 països i a Catalunya tenen 10 escoles i 14 centres d’obra social, on treballen 2.000 professionals i atenen a més d’11.000 infants i joves. “La mostra pretén donar a conèixer la institució, que la gent pugui escoltar les experiències i les vivències de les persones al voltant de Maristes”, explica Valentí Alarcón, el director de l’escola.

A més de tenir presència al centre educatiu, Maristes té relació amb els projectes socials Compartir, al Pinar, i la Llar Champagnat, un habitatge tutelat per a joves. A més, l’Agrupament Escolta Albada també està estretament relacionat amb la congregació i l’escola té un club esportiu amb diferents equips de diverses disciplines. També hi ha presència de germans de la congregació, la majoria dels quals viuen al centre educatiu.

A la inauguració, a més de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i els regidors Sergi Garcia i Marta García, també hi va ser present el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, i el rector de la parròquia de Sant Pere, Joaquim Meseguer.

La màxima responsable municipal va destacar la “tasca d’educació en valors de Maristes” i va recordar com moltes famílies continuen “vinculades al llarg dels anys” després d’haver acabat l’etapa educativa al centre.

L’exposició es podrà visitar fins al 24 de novembre i està oberta a tothom. A més, els alumnes del centre visitaran la mostra per fer activitats.
L’exposició es podrà visitar fins al 24 de novembre a l’auditori del Museu Vallhonrat. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Detinguts tres veïns de Rubí com a membres d'un grup criminal dedicat a robatoris en habitatges
El rubinenc Jordi Campoy aixeca la Copa d'Espanya de futbol sala amb el Jaén
Col·loqui sobre la Transició a Rubí amb convidats de renom
Espais de jocs diversos, una zona d’aigües i un bar, actuacions del projecte de millora del Parc de Ca n’Oriol
Marta García guanya les entrades pel Barça-Madrid de Comerç Rubí
La comissió de Festa Major insisteix en descentralitzar les activitats programades