L’encesa de llums dona el tret de sortida a les activitats de Nadal
Actualitat | 4 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
La companyia rubinenca La Tal va posar en escena divendres passat a la tarda l’espectacle infantil ‘Carilló de Nadal’. La representació va servir per escalfar l’ambient abans de la tradicional encesa dels llums de Nadal a la ciutat. Com en els darrers anys, l’encesa dels llums, que va anar a càrrec del Consell dels Infants i els Adolescents i de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.

L’acte va tenir lloc a la plaça de Pere Aguilera i un cop va acabar l’espectacle, els encarregats de l’encesa de llums van prémer un botó i van il·luminar l’arbre que hi ha davant l’Ajuntament i la resta de llums de la ciutat.

Posteriorment, la festa va continuar amb una xocolatada popular i l’espectacle ‘La gran tempesta’, amb la companyia Efímer, a la plaça de Catalunya.

L’encesa de llums va servir per marcar el tret de sortida de les activitats de Nadal. Ja el mateix divendres a la tarda va començar a donar voltes pel centre de la ciutat el Tió gegant dels comerciants, va obrir les portes la pista de gel, ubicada a la plaça de la Nova Estació i al centre va tenir lloc l’espectacle itinerant ‘Les nòmades’.

L’enllumenat nadalenc estarà en funcionament fins al 7 de gener, habitualment entre les 18 i les 22 hores, els divendres i dissabtes fins a les 23.30 hores i el 24, 25 i 31 de desembre i el 5 de gener fins a les 3 hores. Tots els llums són LED i la principal novetat és que per primer cop està il·luminat el carrer Cal Gerrer.

Pel que fa a les activitats, dimarts s’inaugura la Fira de Nadal a la plaça del Doctor Guardiet i en els pròxims dies tindran lloc algunes de les activitats més clàssiques de les festes, com la Cantada Popular de la coral Conturbat Me el 15 i 17 de desembre o el festival Nochebuena para todos ningún niño sin Navidad, el 16 de desembre. El 17 de desembre serà el torn de La Marató de contes, la inauguració de l’exposició de Diorames, la primera representació dels Pastorets. També en els pròxims dies començarà a circular el Trenet dels comerciants, que tindrà el seu punt de sortida i final al carrer Maximí Fornés.
Moment de l’encesa de llums a la plaça de Pere Esmendia. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La 5a Fira de la cervesa artesana i el formatge tindrà lloc aquest cap de setmana
Entren pel sostre amb una corda per robar al vestidor de la Penya Blaugrana
Un trenet, la gran novetat de la Fira Medieval de Sant Jordi Parc
Xavier Reinaldos, condemnat per un delicte d’administració fraudulenta quan era gerent del Celler Cooperatiu de Vilafranca
Detingut a Rubí un home que va robar-ne un altre intimidant-lo amb un matxet
Les treballadores de la llar d’infants La Lluna exigeixen a l’Ajuntament millores laborals