Rubí reivindica els drets de les persones amb diversitat funcional
Actualitat | 5 de desembre de 2017

REDACCIÓ
Rubí s’ha sumat aquest cap de setmana al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb un acte reivindicatiu i diferents activitats de sensibilització. La commemoració va servir per evidenciar les necessitats d’aquest col·lectiu, així com per refermar la voluntat de Rubí d’esdevenir una ciutat inclusiva.

Els actes centrals del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional van tenir lloc diumenge a la plaça de Catalunya. Durant el matí, la ciutadania va poder expressar els seus missatges d’inclusió en un arbre dels desitjos que, com a novetat, es mantindrà durant les festes nadalenques. L’espai també va acollir una actuació de l’Escola de Música Pere Burés, una activitat organitzada en col·laboració amb l’ONCE amb l’objectiu de mostrar com es conviu amb la ceguesa, i per primer cop una fira d’entitats va permetre difondre la tasca dels col·lectius participants i de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

El moment culminant de la jornada, però, va arribar amb la lectura de les reivindicacions de les persones amb diversitat funcional, a càrrec de Font del Ferro, l’ONCE, AVAN, Rubí té rodes, l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol, RubiTEA, el Servei de Rehabilitació Comunitària i la Llar Residencial Ca n’Alzamora. Els diferents col·lectius van coincidir a reclamar la seva normalització en tots els àmbits per tal d’assolir la plena inclusió.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va recordar al seu discurs que l’atenció a la diversitat funcional és “una prioritat de govern absoluta” orientada a “la consecució d’una ciutat plenament inclusiva on tothom, siguin quines siguin les seves capacitats, pugui gaudir dels seus drets com a ciutadà o ciutadana”. La primera edil ha reconegut el deute històric de les administracions i la societat en general amb les persones amb diversitat funcional i ha recordat els avenços fets per Rubí en aquest àmbit amb la posada en marxa de recursos com l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional o el Catàleg de Serveis de Diversitat Funcional.

D’altra banda, enguany, la commemoració també va comptar dissabte amb l’organització del taller plàstic en família ‘Llibres il·legibles’, a l’Ateneu, i la representació de l’obra ‘El silenci d’Hamelín’ al teatre municipal La Sala.
L’activitat ‘Sent el que se sent... amb la diversitat visual’, en col·laboració amb l’ONCE, va mostrar com es conviu dia a dia amb la ceguesa. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional