JxCat vol que es restitueixi “el govern legítim de Catalunya”
Política | 5 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
La candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) té molt clar quin és l’objectiu de les eleccions del pròxim 21 de desembre. “N’hi ha que volen guanyar la presidència amb aquestes eleccions, nosaltres volem restaurar Puigdemont a la presidència en un gest de dignitat i rebuig al 155, llançar un missatge que no poden canviar el president de forma il·legal”, ha explicat Víctor Puig, líder del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Rubí.

El polític rubinenc afirma que votar altres opcions “pot portar-nos a tripartits sobiranistes que al capdavall seran autonomistes i que significaran una passa enrere” i insisteix que la ‘llista del president’ no és “d’un partit polític, és molt transversal, amb gent de la societat civil i d’ideologies molt diferents”.

El segon gran objectiu de cara a les eleccions al Parlament del 21 de desembre per JxCat és “aconseguir més del 50% dels vots per forces independentistes”, i demostrar, segons Puig que la via de “la democràcia, la pau i la negociació” són més potents que “la intimidació, la utilització política dels tribunals, les amenaces i la propaganda parcial”.

En aquest sentit, Puig ha qualificat les eleccions “d’injustes” i de “situació greu” després de conèixer que el Tribunal Suprem manté en presó preventiva el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, el número dos de JxCat, Jordi Sànchez, i el número set de la mateixa candidatura, Joaquim Forn. “Aquestes persones no poden fer campanya perquè un tribunal que no és independent ha decidit que en comptes de ser al carrer i a les places estiguin empresonats”, ha apuntat Puig.
Víctor Puig defensa la candidatura de Junts per Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional