JxCat vol que es restitueixi “el govern legítim de Catalunya”
Política | 5 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
La candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) té molt clar quin és l’objectiu de les eleccions del pròxim 21 de desembre. “N’hi ha que volen guanyar la presidència amb aquestes eleccions, nosaltres volem restaurar Puigdemont a la presidència en un gest de dignitat i rebuig al 155, llançar un missatge que no poden canviar el president de forma il·legal”, ha explicat Víctor Puig, líder del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Rubí.

El polític rubinenc afirma que votar altres opcions “pot portar-nos a tripartits sobiranistes que al capdavall seran autonomistes i que significaran una passa enrere” i insisteix que la ‘llista del president’ no és “d’un partit polític, és molt transversal, amb gent de la societat civil i d’ideologies molt diferents”.

El segon gran objectiu de cara a les eleccions al Parlament del 21 de desembre per JxCat és “aconseguir més del 50% dels vots per forces independentistes”, i demostrar, segons Puig que la via de “la democràcia, la pau i la negociació” són més potents que “la intimidació, la utilització política dels tribunals, les amenaces i la propaganda parcial”.

En aquest sentit, Puig ha qualificat les eleccions “d’injustes” i de “situació greu” després de conèixer que el Tribunal Suprem manté en presó preventiva el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, el número dos de JxCat, Jordi Sànchez, i el número set de la mateixa candidatura, Joaquim Forn. “Aquestes persones no poden fer campanya perquè un tribunal que no és independent ha decidit que en comptes de ser al carrer i a les places estiguin empresonats”, ha apuntat Puig.
Víctor Puig defensa la candidatura de Junts per Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos