La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Política | 5 de desembre de 2017

REDACCIÓ
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat a la Junta Electoral l'acte que ha organitzat l'Ajuntament demà al matí a favor de la Constitució, ja que entén que es tracta d'un acte electoral realitzat amb diners públics. "Tenen dret a celebrar el que vulguin, però que ho facin sense utilitzar capital públic", explica Aitor Sànchez, regidor de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP), que integra la CUP, qui creu clarament que "l'acte té un caràcter electoral, celebrar la Constitució amb uns partits que defensen en aquesta campanya la Constitució és electoralista". Per aquest motiu, la formació política assembleària ha decidit portar a la Junta Electoral la celebració de l'acte, tot i que no tenen gaire esperança en aquest òrgan: "Estem esperant una resolució, però veient la sensibilitat que té la Junta Electoral darrerament amb el color groc, tenim dubtes".

A banda de ser un acte, segons l'AUP, clarament electoral, Sànchez també qüestiona el moment en el qual es fa aquesta reivindicació: "El context polític, amb persones privades de llibertat i lluny de les seves famílies a Bèlgica, no és el més oportú, creiem que hauria estat convenient que l'Ajuntament hagués ajornat la celebració d'aquest acte que al final no representa a tota la ciutadania de Rubí", i acusa l'executiu local de "falta de sensibilitat". De fet, l'Ajuntament de Rubí és l'únic de tot Catalunya que celebra el Dia de la Constitució i ho fa des del 2016 "fruit d'un acord amb el Partit Popular per mirar cap a una altra banda en l'entrada al govern de Sergi García", segons el regidor.

Per últim, l'edil diu que "les constitucions no s'han de celebrar, sinó que han de servir per fer complir drets i la Constitució espanyola no és només la integritat territorial, també hi ha el dret a l'habitatge, a l'educació digna, ... drets que molts governs no atenen".
Els dos regidors de l'AUP en una imatge d'arxiu.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop
L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
Una vintena de semàfors de la ciutat s’adapten amb sistemes sonors per a persones invidents
El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial