Miquel Iceta assegura que no pactarà “ni amb l’independentisme ni amb la dreta”
La presidenta balear, Francina Armengol, adverteix que “Espanya ha de ser federal o no serà”
Política | 13 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
El candidat socialista Miquel Iceta va tornar a visitar Rubí una setmana després d’assistir a la celebració institucional de la Constitució. Aquest cop, el líder socialista va oferir un acte de campanya al teatre de La Sala, que es va quedar a mig omplir, i va estar acompanyat per la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, la candidata rubinenca a les llistes del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Maria Mas, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i altres figures destacades del socialisme vallesà.

Iceta va voler començar la seva intervenció alertant que el procés independentista ha provocat un alentiment de l’economia i es va comprometre a no pactar “ni amb l’independentisme ni amb la dreta”. Sense perdre el seu sentit de l’humor característic, el líder del PSC va acusar les forces independentistes d’enganyar els ciutadans: “Han venut una mentida, generant expectatives falses”.

El secretari general del PSC va defensar la seva candidatura com a president de la Generalitat afirmant que “és l’única que proposa una millora en el finançament amb una reforma Constitucional” i que oferirà “estabilitat, diàleg i pacte” i va insistir que el PSC pot “fer un país millor, que prosperi, que atengui els qui ho necessitin i ofereixi oportunitats per a tothom”.

També va acompanyar el seu discurs amb la presentació d’un pla de xoc de 3.000 milions d’euros pels propers quatre anys en què es compromet a invertir en la instal·lació d’ascensors en habitatges que no en tenen, incrementar la partida a beques menjador, destinar recursos a les llars d’infants, millorar l’atenció a la dependència, fer aflorar l’economia submergida i combatre la pobresa energètica, entre altres.

Abans que el candidat pugés a l’escenari, el protagonisme va ser per la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, que governa amb Més i Podem. La presidenta va venir expressament des de Mallorca per l’acte de Rubí i no va poder quedar-se a escoltar Iceta.

Armengol va fer bandera de les polítiques socials impulsades a la comunitat autònoma que governa, va fer una crida als catalans a mantenir-se dins de l’estat espanyol i va insistir molt en la necessitat de millorar el finançament dels territoris “que més aporten i que són castigats” per l’actual sistema de finançament econòmic, com Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià.

“A Espanya hi ha moltes coses que no mos agraden, volem que Catalunya empengui amb força, necessitam algú que ajudi a entendre que Espanya ha de ser federal o no serà, que ha de ser plural o sinó, no serà”. Per això, va argumentar la presidenta de les Illes, Miquel Iceta és el candidat ideal per “fer entendre a la resta de l’estat” que cal una reforma constitucional.

En l’acte també hi van intervenir l’alcaldessa de Rubí, que va afirmar que “Iceta representa la intel·ligència, l’acord i el pacte, que és el que Catalunya necessita”; i la candidata Maria Mas, que va subratllar que cal tornar a centrar el debat en els problemes de la gent, recordant projectes pendents com l’hospital de Rubí o l’estació de FGC a la Llana.
Miquel Iceta es va presentar com l’únic que pot garantir l’estabilitat de Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser