Miquel Iceta assegura que no pactarà “ni amb l’independentisme ni amb la dreta”
La presidenta balear, Francina Armengol, adverteix que “Espanya ha de ser federal o no serà”
Política | 13 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
El candidat socialista Miquel Iceta va tornar a visitar Rubí una setmana després d’assistir a la celebració institucional de la Constitució. Aquest cop, el líder socialista va oferir un acte de campanya al teatre de La Sala, que es va quedar a mig omplir, i va estar acompanyat per la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, la candidata rubinenca a les llistes del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Maria Mas, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i altres figures destacades del socialisme vallesà.

Iceta va voler començar la seva intervenció alertant que el procés independentista ha provocat un alentiment de l’economia i es va comprometre a no pactar “ni amb l’independentisme ni amb la dreta”. Sense perdre el seu sentit de l’humor característic, el líder del PSC va acusar les forces independentistes d’enganyar els ciutadans: “Han venut una mentida, generant expectatives falses”.

El secretari general del PSC va defensar la seva candidatura com a president de la Generalitat afirmant que “és l’única que proposa una millora en el finançament amb una reforma Constitucional” i que oferirà “estabilitat, diàleg i pacte” i va insistir que el PSC pot “fer un país millor, que prosperi, que atengui els qui ho necessitin i ofereixi oportunitats per a tothom”.

També va acompanyar el seu discurs amb la presentació d’un pla de xoc de 3.000 milions d’euros pels propers quatre anys en què es compromet a invertir en la instal·lació d’ascensors en habitatges que no en tenen, incrementar la partida a beques menjador, destinar recursos a les llars d’infants, millorar l’atenció a la dependència, fer aflorar l’economia submergida i combatre la pobresa energètica, entre altres.

Abans que el candidat pugés a l’escenari, el protagonisme va ser per la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, que governa amb Més i Podem. La presidenta va venir expressament des de Mallorca per l’acte de Rubí i no va poder quedar-se a escoltar Iceta.

Armengol va fer bandera de les polítiques socials impulsades a la comunitat autònoma que governa, va fer una crida als catalans a mantenir-se dins de l’estat espanyol i va insistir molt en la necessitat de millorar el finançament dels territoris “que més aporten i que són castigats” per l’actual sistema de finançament econòmic, com Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià.

“A Espanya hi ha moltes coses que no mos agraden, volem que Catalunya empengui amb força, necessitam algú que ajudi a entendre que Espanya ha de ser federal o no serà, que ha de ser plural o sinó, no serà”. Per això, va argumentar la presidenta de les Illes, Miquel Iceta és el candidat ideal per “fer entendre a la resta de l’estat” que cal una reforma constitucional.

En l’acte també hi van intervenir l’alcaldessa de Rubí, que va afirmar que “Iceta representa la intel·ligència, l’acord i el pacte, que és el que Catalunya necessita”; i la candidata Maria Mas, que va subratllar que cal tornar a centrar el debat en els problemes de la gent, recordant projectes pendents com l’hospital de Rubí o l’estació de FGC a la Llana.
Miquel Iceta es va presentar com l’únic que pot garantir l’estabilitat de Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions