Esquerra apel·la al vot útil per “plantar cara a C’s”
Política | 13 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol guanyar les eleccions al Parlament del 21 de desembre i erigir-se també com a força més votada de l’independentisme. Tot i el pacte tàcit amb la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) encapçalada de Carles Puigdemont, la formació republicana apel·la al vot útil de l’independentisme per guanyar els comicis i evitar que sigui un partit unionista la força més votada. “L’independentisme ha de guanyar les eleccions i Esquerra està millor situada a les enquestes per parar els peus a Ciutadans (C’s), que podria guanyar les eleccions”, explica l’exdiputat de Junts pel Sí Marc Sanglas, candidat vallesà de la candidatura d’ERC.

El número 22 a la llista d’Esquerra entén que “una victòria de l’independentisme suposaria un daltabaix electoral per a l’estat espanyol” i pressionaria l’estat per tal d’alliberar els presos polítics, “com ja ha passat en altres moments de la història d’aquest país”.

Sobre la convocatòria de les eleccions i el fet que el candidat i president del partit Oriol Junqueras continuï a la presó, Sanglas afirma que les eleccions estan “adulterades” i que no hi ha “igualtat de condicions, hi ha membres del govern a l’exili i a la presó i hi ha amenaces”.

D’altra banda, el candidat comarcal també ha volgut posar l’accent en la tasca que ha fet el govern cessat en la darrera legislatura i els entrebancs judicials que considera que ha posat l’estat espanyol: “Hem fet el referèndum i la proclamació de la república, però també hem impulsat la Renda Mínima Garantida o l’impost de dipòsits bancaris, i el Tribunal Constitucional ha tombat 46 lleis que intentaven millorar la vida dels ciutadans i generar més recursos públics per fer més polítiques socials”.

En aquest mateix sentit, es va expressar el portaveu d’Esquerra a la ciutat, Xavier Corbera, que va defensar que només Esquerra “pot garantir l’agenda social i la nacional, que van completament juntes, mentre altres s’ho miren des del sofà de casa menjant crispetes”, en una clara al·lusió a l’anunci de la candidatura Catalunya en Comú-Podem. Corbera considera que “la república és inevitable i l’únic camí per viure millor en el futur”.

La candidata rubinenca d’Esquerra i també regidora, Montse Soler, ha volgut insistir en el fet que les eleccions han de servir per demostrar “qui mana a Catalunya, el govern de Madrid o els catalans” i va lamentar l’empresonament de Junqueras considerant que “no l’han deixat sortir de la presó perquè Esquerra pot guanyar i canviar radicalment el país”.

Per últim, Xavier Corbera, va lamentar que en els darrers dies, s’hagin trencat i estripat els cartells que la formació republicana ha penjat en diversos punts de la ciutat.
Els candidats Marc Sanglas i Montse Soler, acompanyats per Xavier Corbera, líder d'Esquerra a Rubí. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser