Esquerra apel·la al vot útil per “plantar cara a C’s”
Política | 13 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol guanyar les eleccions al Parlament del 21 de desembre i erigir-se també com a força més votada de l’independentisme. Tot i el pacte tàcit amb la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) encapçalada de Carles Puigdemont, la formació republicana apel·la al vot útil de l’independentisme per guanyar els comicis i evitar que sigui un partit unionista la força més votada. “L’independentisme ha de guanyar les eleccions i Esquerra està millor situada a les enquestes per parar els peus a Ciutadans (C’s), que podria guanyar les eleccions”, explica l’exdiputat de Junts pel Sí Marc Sanglas, candidat vallesà de la candidatura d’ERC.

El número 22 a la llista d’Esquerra entén que “una victòria de l’independentisme suposaria un daltabaix electoral per a l’estat espanyol” i pressionaria l’estat per tal d’alliberar els presos polítics, “com ja ha passat en altres moments de la història d’aquest país”.

Sobre la convocatòria de les eleccions i el fet que el candidat i president del partit Oriol Junqueras continuï a la presó, Sanglas afirma que les eleccions estan “adulterades” i que no hi ha “igualtat de condicions, hi ha membres del govern a l’exili i a la presó i hi ha amenaces”.

D’altra banda, el candidat comarcal també ha volgut posar l’accent en la tasca que ha fet el govern cessat en la darrera legislatura i els entrebancs judicials que considera que ha posat l’estat espanyol: “Hem fet el referèndum i la proclamació de la república, però també hem impulsat la Renda Mínima Garantida o l’impost de dipòsits bancaris, i el Tribunal Constitucional ha tombat 46 lleis que intentaven millorar la vida dels ciutadans i generar més recursos públics per fer més polítiques socials”.

En aquest mateix sentit, es va expressar el portaveu d’Esquerra a la ciutat, Xavier Corbera, que va defensar que només Esquerra “pot garantir l’agenda social i la nacional, que van completament juntes, mentre altres s’ho miren des del sofà de casa menjant crispetes”, en una clara al·lusió a l’anunci de la candidatura Catalunya en Comú-Podem. Corbera considera que “la república és inevitable i l’únic camí per viure millor en el futur”.

La candidata rubinenca d’Esquerra i també regidora, Montse Soler, ha volgut insistir en el fet que les eleccions han de servir per demostrar “qui mana a Catalunya, el govern de Madrid o els catalans” i va lamentar l’empresonament de Junqueras considerant que “no l’han deixat sortir de la presó perquè Esquerra pot guanyar i canviar radicalment el país”.

Per últim, Xavier Corbera, va lamentar que en els darrers dies, s’hagin trencat i estripat els cartells que la formació republicana ha penjat en diversos punts de la ciutat.
Els candidats Marc Sanglas i Montse Soler, acompanyats per Xavier Corbera, líder d'Esquerra a Rubí. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions