Els drets socials, objectiu prioritari de la candidatura Catalunya en Comú-Podem
Política | 13 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
La candidatura de Catalunya en Comú-Podem (CeC) es marca com a principal objectiu millorar els drets socials de la ciutadania catalana, una missió que consideren inajornable i que prioritzen per davant del debat territorial. Això és el que van transmetre tres dels candidats de CeC en un acte de campanya que va tenir lloc dimarts a la tarda al Rubí Forma i que va comptar amb una quarantena d’assistents.

“Hi ha dues paperetes, una per seguir parlant del monotema i no resoldre els problemes reals de la ciutadania i l’altra, la nostra, per fer que els problemes de la gent siguin els protagonistes i desbloquegin la situació d’emergència social que amenaça el país”, va explicar Ramon Gutiérrez, número 26 de la candidatura i regidor de Sant Cugat amb Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa. CeC, que té a Xavier Domènech com a candidat, considera que la “prioritat són els problemes de la gent, no les banderes, sinó les retallades, la precarietat i els drets socials, més enllà de l’unionisme i l’independentisme”, va explicar Conchi Abellán, número 10 de la candidatura i membre de Podem.

També va participar en l’acte el número 13 de la candidatura i exalcalde de Sentmenat, Marc Verneda, de l’àmbit dels comuns, que va ser molt dur amb la situació actual d’emergència social al país: “Les classes populars i treballadores fa molts anys que rebem molts pals i això és insostenible, els hospitals fan pena, hi ha retallades als CAP, les aules estan massificades i hi ha precarietat laboral”.

Sobre la qüestió territorial, Verneda considera que la declaració unilateral d’independència va provocar “la pèrdua de l’autogovern de Catalunya, un fet gravíssim”, i afirma que “ara cal un gran pacte de tots els actors socials del país per recuperar l’autogovern, tirar endavant i aconseguir un referèndum”. Sobre aquesta darrera possibilitat, l’actual regidor de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat, reconeix que ara mateix a l’estat espanyol aquesta opció no és possible, però defensa que “cal treballar per canviar les majories i fer fora el govern del Partit Popular (PP)”.

Per últim, el candidat número 13 per Barcelona, va insistir que CeC-Podem no investirà “ni al PP ni a la seva crossa taronja, que fa la mateixa política o fins i tot és més dura” i va llençar un advertiment als independentistes: “Si alguns partits d’esquerra volen governar amb nosaltres o ser investits, hauran d’abandonar la idea de la declaració unilateral d’independència i posar l’agenda social al centre del nou govern”.
Candidats de Catalunya en Comú-Podem van fer un acte de campanya al Rubí Forma. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
La Bicicletada del Mercat compleix 20 anys
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Els comerciants organitzen una nova edició del Fora Estocs
Presentació del llibre sobre el centenari del Congrés de Sants de la CNT
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya