Els drets socials, objectiu prioritari de la candidatura Catalunya en Comú-Podem
Política | 13 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
La candidatura de Catalunya en Comú-Podem (CeC) es marca com a principal objectiu millorar els drets socials de la ciutadania catalana, una missió que consideren inajornable i que prioritzen per davant del debat territorial. Això és el que van transmetre tres dels candidats de CeC en un acte de campanya que va tenir lloc dimarts a la tarda al Rubí Forma i que va comptar amb una quarantena d’assistents.

“Hi ha dues paperetes, una per seguir parlant del monotema i no resoldre els problemes reals de la ciutadania i l’altra, la nostra, per fer que els problemes de la gent siguin els protagonistes i desbloquegin la situació d’emergència social que amenaça el país”, va explicar Ramon Gutiérrez, número 26 de la candidatura i regidor de Sant Cugat amb Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa. CeC, que té a Xavier Domènech com a candidat, considera que la “prioritat són els problemes de la gent, no les banderes, sinó les retallades, la precarietat i els drets socials, més enllà de l’unionisme i l’independentisme”, va explicar Conchi Abellán, número 10 de la candidatura i membre de Podem.

També va participar en l’acte el número 13 de la candidatura i exalcalde de Sentmenat, Marc Verneda, de l’àmbit dels comuns, que va ser molt dur amb la situació actual d’emergència social al país: “Les classes populars i treballadores fa molts anys que rebem molts pals i això és insostenible, els hospitals fan pena, hi ha retallades als CAP, les aules estan massificades i hi ha precarietat laboral”.

Sobre la qüestió territorial, Verneda considera que la declaració unilateral d’independència va provocar “la pèrdua de l’autogovern de Catalunya, un fet gravíssim”, i afirma que “ara cal un gran pacte de tots els actors socials del país per recuperar l’autogovern, tirar endavant i aconseguir un referèndum”. Sobre aquesta darrera possibilitat, l’actual regidor de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat, reconeix que ara mateix a l’estat espanyol aquesta opció no és possible, però defensa que “cal treballar per canviar les majories i fer fora el govern del Partit Popular (PP)”.

Per últim, el candidat número 13 per Barcelona, va insistir que CeC-Podem no investirà “ni al PP ni a la seva crossa taronja, que fa la mateixa política o fins i tot és més dura” i va llençar un advertiment als independentistes: “Si alguns partits d’esquerra volen governar amb nosaltres o ser investits, hauran d’abandonar la idea de la declaració unilateral d’independència i posar l’agenda social al centre del nou govern”.
Candidats de Catalunya en Comú-Podem van fer un acte de campanya al Rubí Forma. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El rierol de Can Xercavins al llarg de la història
Blaumut portarà el seu tercer disc a Rubí amb un concert a La Sala
El 90% de les naus de polígons industrials de Rubí estan ocupades
Sortida a Avinyonet del Penedès del GCMR-CER
La Lombarda estrena la segona temporada de 'The Last Call'
El cap de gabinet d’Alcaldia abandona el càrrec