‘Els Pastorets’ del Casal Popular no fallen per Nadal
Actualitat | 14 de desembre de 2017

REDACCIÓ
El Casal Popular es converteix cada Nadal en l’escenari de l’obra de teatre ‘Els Pastorets’, a càrrec del grup escènic de l’entitat i de l’Escola de Sardanes Flor de Neu. La representació de l’obra de Josep Maria Folch i Torres és una de les tradicions més esteses durant el Nadal arreu de Catalunya i també a Rubí, on es representa des del 1924.

La primera de les representacions de l’obra ‘Els Pastorets’ tindrà lloc aquest diumenge a les 18 hores al Casal Popular. I la resta seran el 24 de desembre a les 11 hores, i el 30 de desembre i 7 de gener a les 18 hores. El preu de les entrades és de 6,50 euros, 5 euros per a infants fins a 10 anys i jubilats i 4 euros per a socis de La Xarxa i del TR3SC; i es poden comprar abans de l’espectacle a la taquilla o bé a través del web www.casalpopular.org.

Música en directe
La representació del clàssic de Folch i Torres, dirigida per Daniel Bové, tindrà per primera vegada música en directe, a càrrec de l’Escola de Música Pere Burés. Una altra de les novetats més importants serà que el decorat d’El Temple és nou, així com la coreografia de les fúries i els vestuaris de Llucifer i Satanàs.

‘Els Pastorets’ és una obra de teatre que combina diversos continguts de temàtica religiosa, com el naixement de Jesús, altres més pagans, com la lluita entre el bé i el mal encarnada en els personatges de Llucifer i Satanàs i les peripècies dels pastors, els més coneguts dels quals són Lluquet i el Rovelló i que porten la característica barretina catalana.

La tradició de representar ‘Els Pastorets’ en pobles catalans es remunta fins al segle XVI i hi ha diverses versions, però actualment, la majoria d’espectacles segueixen l’adaptació que va fer Josep Maria Folch i Torres el 1916.
‘Els Pastorets’ és una de les representacions teatrals més tradicionals a Catalunya. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop
L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
Una vintena de semàfors de la ciutat s’adapten amb sistemes sonors per a persones invidents
El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial