‘Els Pastorets’ del Casal Popular no fallen per Nadal
Actualitat | 14 de desembre de 2017

REDACCIÓ
El Casal Popular es converteix cada Nadal en l’escenari de l’obra de teatre ‘Els Pastorets’, a càrrec del grup escènic de l’entitat i de l’Escola de Sardanes Flor de Neu. La representació de l’obra de Josep Maria Folch i Torres és una de les tradicions més esteses durant el Nadal arreu de Catalunya i també a Rubí, on es representa des del 1924.

La primera de les representacions de l’obra ‘Els Pastorets’ tindrà lloc aquest diumenge a les 18 hores al Casal Popular. I la resta seran el 24 de desembre a les 11 hores, i el 30 de desembre i 7 de gener a les 18 hores. El preu de les entrades és de 6,50 euros, 5 euros per a infants fins a 10 anys i jubilats i 4 euros per a socis de La Xarxa i del TR3SC; i es poden comprar abans de l’espectacle a la taquilla o bé a través del web www.casalpopular.org.

Música en directe
La representació del clàssic de Folch i Torres, dirigida per Daniel Bové, tindrà per primera vegada música en directe, a càrrec de l’Escola de Música Pere Burés. Una altra de les novetats més importants serà que el decorat d’El Temple és nou, així com la coreografia de les fúries i els vestuaris de Llucifer i Satanàs.

‘Els Pastorets’ és una obra de teatre que combina diversos continguts de temàtica religiosa, com el naixement de Jesús, altres més pagans, com la lluita entre el bé i el mal encarnada en els personatges de Llucifer i Satanàs i les peripècies dels pastors, els més coneguts dels quals són Lluquet i el Rovelló i que porten la característica barretina catalana.

La tradició de representar ‘Els Pastorets’ en pobles catalans es remunta fins al segle XVI i hi ha diverses versions, però actualment, la majoria d’espectacles segueixen l’adaptació que va fer Josep Maria Folch i Torres el 1916.
‘Els Pastorets’ és una de les representacions teatrals més tradicionals a Catalunya. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
La Bicicletada del Mercat compleix 20 anys
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Els comerciants organitzen una nova edició del Fora Estocs
Presentació del llibre sobre el centenari del Congrés de Sants de la CNT
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya