La CUP diu que no es poden fer “polítiques socials ambicioses” sense una ruptura amb l’estat
Política | 14 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
La Candidatura d’Unitat Popular-Crida Constituent (CUP) considera que la seva candidatura, encapçalada per Carles Riera, és imprescindible per seguir avançant cap a la República Catalana i creu que el seu vot pot resultar més “útil” que votar a altres formacions independentistes: “Un vot a la CUP és un vot coherent, potser el més útil, perquè el que hem aconseguit en els darrers anys al Parlament era impensable i crec que podem treure pit perquè ho hem fet sense renunciar als nostres ideals”, ha explicat Aitor Sànchez, regidor de l’Alternativa d’Unitat Popular, que aplega entre altres formacions polítiques, la CUP.
L’edil defensa que la formació assembleària “no negocia amb les conviccions de la gent” i que, en canvi, “s’ha vist que altres forces es deixen portar per l’estratègia”.

Aitor Sànchez també ha criticat la candidatura de Catalunya en Comú-Podem, que fa bandera dels drets socials: “Fa una mica de trampa, perquè el marge per aplicar polítiques socials topa amb el marc del 78, és la realitat. Estem d’acord en el fet que les polítiques que afecten la gent són les relacionades amb l’habitatge, la salut, l’educació, però per desenvolupar polítiques socials ambicioses cal trencar amb el marc actual”.

El regidor considera que la “mobilització social” continuarà sent la clau i que el 21 de desembre es demostrarà “si la gent segueix determinada a defensar allò que es va votar l’1 d’octubre”.

El membre de la CUP Marc Gascón també ha explicat que el “paper” de la força anticapitalista serà “forçar majories que estiguin disposades a implementar la República Catalana, a reivindicar els drets socials i a combatre a la dreta catalana i espanyola, i també per defensar les reivindicacions feministes”.

L’acte central de campanya de la CUP serà el 18 de desembre a les 19 hores al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) i està previst que hi assisteixin l’exdiputat Joan Garriga, la candidata rubinenca de la CUP, Betlem Cañizar, i l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà.

Decepció per la resolució de la Junta Electoral
D’altra banda, la CUP s’ha mostrat molt decebuda pel fet que la Junta Electoral no prohibís l’acte institucional de la Constitució a Rubí, al·legant que era una activitat “molt arrelada” a la ciutat: “Va ser un acte electoral pagat amb els diners de tots, la junta considera que està arrelat, però el cert és que només fa dos anys que es fa i està ple de polítics i molt poca gent”, ha explicat Marc Gascón, que creu que la Junta Electoral “està polititzada a favor del bloc del 155”.
Membres de la CUP, durant la compareixença de premsa. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional