El PDeCAT proposa traslladar l’arribada dels Reis d’Orient per alliberar l’Escardívol
Política | 11 de gener de 2018

REDACCIÓ
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) proposa de cara a l’any vinent que l’arribada dels Reis d’Orient, que actualment es tradueix amb un espectacle a l’Escardívol, es traslladi a l’amfiteatre del Castell. Per la formació liberal, el fet que l’arribada tingui lloc a l’Escardívol provoca el tancament de l’aparcament entre el 2 i el 5 de gener, uns dies que resulten claus per al comerç local: “Durant els dies de més intensitat comercial de l’any, el principal aparcament del centre de la ciutat està tancat, això perjudica els comerciants i creiem que es pot repensar”, ha explicat el regidor del PDeCAT, Víctor Puig.

El portaveu de la formació insisteix que en altres ciutats de Catalunya “l’espectacularitat se centra en la Cavalcada” i creu que és el model que caldria seguir de cara al futur, sobretot “si això va en detriment del sector comercial”.

Al marge d’aquestes consideracions sobre la Cavalcada, Puig ha fet una valoració positiva de l’esdeveniment i ha felicitat els voluntaris i la Comissió de Reis per la tasca que han desenvolupat.


La Fira de Nadal “no funciona”
D’altra banda, en relació a la Fira de Nadal, que es va instal·lar a la plaça del Doctor Guardiet del 5 al 24 de desembre, acompanyada per una carpa infantil, Víctor Puig ha subratllat “que no funciona tal com està plantejada”, tot i que reconeix que la imatge s’ha millorat respecte a altres anys. “Els paradistes no recuperen la inversió i la fira no ajuda al comerç, perquè no dinamitza la zona pels comerciants”.

Per aquest motiu, el líder del PDeCAT a Rubí proposa traslladar la fira a la plaça del Doctor Pearson, apropant-la a la pista de gel que s’instal·la cada any a la plaça de la Nova Estació, “decorant de forma nadalenca els arbres de la plaça i que la fira se sembli més a una fira de Santa Llúcia, també amb iniciatives perquè els floristes de la ciutat puguin vendre arbres i plantes”.


Puig critica l’estètica de les jardineres del centre
A banda de la proposta de millora de diverses activitats de Nadal, el regidor del PDeCAT ha criticat la col·locació de les jardineres al passeig Francesc Macià i l’avinguda de Barcelona. “Són uns cendrers que no són estètics i van acompanyats d’una senyalització que no ajuda”. Puig insisteix que és necessari un canvi en la pavimentació de la via per “millorar la imatge de la ciutat”.

Per últim, a més de demanar que s’implementi la moció sobre els aparadors vius per tal de posar vinils als comerços que estan tancats, des del PDeCAT han lamentat que, des de l’inici del mandat, el Servei de Comerç ha perdut el 50% del seu personal. Un fet que, segons el regidor, ha repercutit en un endarreriment a l’hora de cobrar les subvencions o en la supressió del concurs de millor aparador de Nadal.
El regidor del PDeCAT, Víctor Puig. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop
L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
Una vintena de semàfors de la ciutat s’adapten amb sistemes sonors per a persones invidents
El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial