Els comerciants locals són optimistes de cara a les rebaixes després d’un Nadal satisfactori
Actualitat | 11 de gener de 2018

MARTA CABRERA
Els comerciants rubinencs han tancat la campanya de Nadal satisfets, en general, del volum de vendes, sobretot tenint en compte que les perspectives no eren massa bones. “L’any prometia malament, a l’octubre feia molta calor, però el novembre i el desembre han estat bons i la campanya de Nadal ha anat bé”, explica Montse Mulé, de la botiga de roba tèxtil Didal. També ha tingut un bon Nadal el comerç Blau i Rosa, de moda infantil, que ha registrat un volum de vendes durant les festes similar al de l’any passat i assegura que, en global, el desembre ha estat millor que el del 2016.

D’altra banda, alguns comerços, com Vila Activa, d’electrodomèstics, sí que han notat alguna disminució en les vendes respecte a anteriors campanyes nadalenques: “La campanya de Nadal ha estat bé, però l’any passat va ser una mica millor”, explica Maurici Sampons. Des de la botiga de moda Stravaganzza, Nelly Santamaría explica que moltes compres s’han fet a darrera hora i que la percepció és que “la gent s’ha gastat una mica menys”; i Marina Farré, del comerç de moda i complements Tarannà, considera que “el Nadal ha anat bé”, però no tant com s’esperava.

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, que agrupa una quarantena de gremis d’un total de 10.000 comerços i empresaris, valora de forma positiva la campanya de Nadal i augura una bona previsió per les rebaixes. Segons el gremi, les pèrdues en les vendes de l’octubre, que van estar sobre el 4%, es van recuperar al novembre i el desembre amb xifres per sobre del 5%.


Descomptes entre el 10% i el 50%
Les rebaixes ja han arribat aquests dies als comerços locals, la majoria dels quals van obrir dilluns amb importants descomptes, tot i que alguns negocis van optar per obrir diumenge, primer dia oficial de les rebaixes d’hivern. Els comerciants van canviar després de Reis els seus aparadors i ara anuncien amb grans cartells les rebaixes, que s’allargaran fins al 6 de març.

Els descomptes que es poden trobar al comerç local van des del 10% fins al 50%, depenent del producte i el comerç, i en la gran majoria de casos el que més es ven és roba, sabates, bosses, pijames, petits electrodomèstics, complements, etc.

Els comerciants locals es mostren força optimistes sobre aquesta campanya de rebaixes, que creuen que serà bona.

Un dels factors que hi pot ajudar és el del clima, ja que fins ara no ha fet fred en excés, motiu pel qual moltes persones poden optar per comprar roba, sabates o altres productes relacionats amb l’hivern. Maria Teresa Janer, de Blau i Rosa, creu que serà una campanya de rebaixes bona i destaca que en el seu cas va començar amb “força des del diumenge”. Altres comerciants, com Norma Ordax, de l’Òptica Fàbrica, pensen que les rebaixes d’aquest any seran “iguals” a les anteriors.

Tot i això, alguns no són tan optimistes i no s’aventuren a predir què pot passar: “Hi ha dies que va molt bé i l’endemà va malament”, explica Nelly Santamaría, d’Stravaganzza.
Alguns comerciants van iniciar les rebaixes el diumenge, tot i que la majoria ho van fer dilluns. / M.C.
TÈXTIL DE LA LLAR
Montse Mulé. DIDAL

“Tot el que hi ha a la botiga està rebaixat com a mínim un 10% i el que més està rebaixat és la roba d’hivern: edredons, batins, pijames i els llençols de franel·la i coralina”.
“Com cada any, el fred comença ara i tindrem fins al febrer per vendre hivern, creiem que la campanya de rebaixes anirà bé”.


ELECTRODOMÈSTICS
Maurici Sampons. VILA ACTIVA

“Per rebaixes tenim una bona campanya de petit electrodomèstic (planxes, assecadors de cabell, torradores, espremedors...) i hi ha molt bones ofertes de televisors”. “Esperem que la campanya sigui millor que la del 2017, però el tema polític ha fet una mica de mal i amb aquesta situació la gent s’estreny el cinturó”.


MODA INFANTIL
Maria Teresa Janer. BLAU I ROSA

“Tota la roba de marca, les sabates i les sabatilles estan al 50% i la roba interior i els pijames al 25%”.
“La gent torna a comprar la roba pensant en les talles de l’any vinent, durant els anys de bonança, això no passava. Crec que serà una bona campanya, també pel fred, nosaltres hem començat molt bé.”


ÒPTICA
Norma Ordax. ÒPTICA FÀBRICA

“Hi ha moltes ulleres de sol al 50% i les de marca, que tenen un preu al voltant dels 150 euros, ara estan a un preu net de 89 euros”.
“La campanya de rebaixes creiem que serà igual que la de l’any passat, som optimistes, ara és una època que es venen moltes ulleres de sol.”


MODA I SABATERIA
Nelly Santamaría. STRAVAGANZZA

“Els productes estan rebaixats entre un 30% i un 40% i el que es ven és de tot, moda per a dona, home, nens...”.

“No sabria fer una previsió per a la campanya de rebaixes, les vendes són estranyes, hi ha dies que va molt bé i l’endemà va molt malament”.


MODA I COMPLEMENTS
Marina Farré. TARANNÀ

“Tot el que és roba té una rebaixa d’entre el 15% i el 40%, les bosses estan al 50% i després els objectes de la llar també estan rebaixats”.
“La campanya de rebaixes per nosaltres mai és especialment bona, però vull ser optimista i pensar que anirà millor que l’any passat”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional