L’Ajuntament regalarà vals de 5 hores per utilitzar el cotxe elèctric de Som Mobilitat
Economia | 12 de gener de 2018

REDACCIÓ
El grup local de la cooperativa Som Mobilitat es reunirà el dilluns vinent a les 19 hores al Rubí Forma per provar el vehicle elèctric que els membres del grup podran llogar per als seus desplaçaments. El cotxe també estarà disponible per a empreses, comerços, entitats i tota la ciutadania de Rubí.

Per tal d’incentivar-ne l’ús entre la població, l’Ajuntament ha adquirit 3.600 hores de conducció del vehicle elèctric amb la intenció de regalar codis promocionals de 5 hores gratuïtes de conducció. Els vals es repartiran dilluns i també a través del Rubí Brilla en comerços, empreses i entitats. La intenció del consistori és demostrar als usuaris els avantatges d’utilitzar un vehicle elèctric compartit i fer augmentar el nombre de socis de la cooperativa per tal que puguin anar ampliant la flota.

Som Mobilitat és una cooperativa de consum sense ànim de lucre que promou una xarxa de mobilitat elèctrica compartida. Amb més de 700 socis arreu de Catalunya, pretén transformar el model de consum energètic a través de grups locals que de forma autoorganitzada redissenyen la mobilitat en els seus territoris. Actualment, Som Mobilitat disposa de 9 cotxes elèctrics, que cedeix als seus socis. Fer-se soci de la cooperativa implica una única despesa de 10 euros que permet tenir accés a l’aplicació mòbil de la cooperativa i la possibilitat de llogar un dels cotxes de la xarxa.

Els membres de l’entitat disposen d’una promoció durant sis mesos per llogar el vehicle a 4,5 euros l’hora i posteriorment a 5 euros. A Rubí, el grup local es va constituir a mitjans de desembre i en formen part una desena de persones, tot i que s’espera que es pugui doblar el nombre de membres. La fotolinera del Rubí Forma destinarà a partir de la setmana vinent una plaça fixa al cotxe de la cooperativa.
Vehicles elèctrics carregant-se a la fotolinera del Rubí forma. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La UE Rubí retorna a Primera Catalana
Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Lamentable estado del parque Can Ximelis
Acord al Vallès per reactivar la indústria com a motor econòmic
ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut
Joan Carles Boronat impulsa a Rubí SOMI, el nou partit d’Anglada