L’Ajuntament inverteix 18.000 euros en l’impuls de la cooperativa Som Mobilitat
El consistori ha finançat part del nou vehicle de la cooperativa a canvi de vals de conducció que distribuirà de forma gratuïta
Actualitat | 16 de gener de 2018

MARTA CABRERA
L’Ajuntament de Rubí ha donat un impuls molt important al grup de Rubí de la cooperativa Som Mobilitat amb el finançament del 77,5% de l'adquisició del primer vehicle elèctric del grup.

El consistori ha fet una compra de 3.600 hores de conducció que distribuirà dins la xarxa del Rubí Brilla. D’aquesta forma, Som Mobilitat a Rubí ha pogut afrontar la compra del seu primer vehicle, un Renault Zoe, que té un cost de 23.000 euros. A més, cal tenir en compte que el Ministeri d’Energia bonifica la compra dels vehicles elèctrics amb unes ajudes que estan al voltant dels 5.000 euros. “L’Ajuntament ens ha ajudat fent aquesta compra de serveis, que permet als rubinencs provar el vehicle”, ha explicat Borja Gómez, un dels impulsors del projecte.

De moment, el grup local de Som Mobilitat, una cooperativa que ja està en diverses ciutats de Catalunya, està format per 10 persones, i a partir d’aquesta setmana ja poden fer ús del vehicle, que es quedarà aparcat a la fotolinera del Rubí Forma.

Borja Gómez forma part del grup local de Som Mobilitat, que ara haurà de començar a organitzar-se per tal que tothom pugui disposar del cotxe quan el necessiti. Ell ha deixat d’utilitzar el cotxe de benzina per anar a treballar després de comprar-se una bicicleta elèctrica: “Potser en un any o dos em compraré un cotxe elèctric propi, però de moment m’he apuntat a la cooperativa perquè em sembla una molt bona opció”.

El cost de fer-se soci de la cooperativa són 10 euros i dona dret a accedir a l’aplicació mòbil que permet llogar el vehicle, que té un cost de 5 euros l’hora.

Vals de conducció
Pel que fa als vals de conducció, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha explicat que es distribuiran “entre els comerços, les entitats i els ciutadans que estiguin interessats per tal que facin la prova del vehicle” i tinguin “l’oportunitat de valorar els avantatges d’un vehicle elèctric”. Per la màxima responsable municipal, “la promoció de la mobilitat sostenible és una qüestió fonamental per a la ciutat”.
El cotxe estarà ancorat a la fotolinera del Rubí Forma. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc