ICV vol que l’Ajuntament doni suport a la vaga feminista del 8 de març
buitLa formació ecosocialista proposa redactar un pla per a la igualtat de gènere
Política | 9 de febrer de 2018

REDACCIÓ
Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) portarà una moció al Ple de febrer per tal que l’Ajuntament doni suport a la vaga feminista convocada pel pròxim 8 de març pels sindicats majoritaris. “Entenem que és molt important que les institucions assumeixin un paper clau en les accions per la igualtat de gènere”, explica la regidora d’Iniciativa, Ànnia García. L’aturada pretén posar de manifest la bretxa salarial entre homes i dones i la precarització i desvalorització de les feines tradicionalment femenines, entre altres.

La moció que es presentarà no demana únicament el suport a la vaga, sinó que també proposa que el consistori elabori un pla municipal per a la igualtat de gènere, “com tenen molts ajuntaments de l’entorn”, afirma la regidora ecosocialista. “El pla ha de proposar accions concretes, tant internes com externes, que suposin passos concrets i decidits per a la igualtat i siguin generadors de la transformació social que els feminismes reclamen i que és tan necessària”.

La proposta inclou un tercer punt d’acord que consisteix en l’organització d’una jornada sobre economia feminista: “La forma com produïm i consumim determina com vivim i estem satisfetes que el feminisme i el món del treball s’hagin trobat en aquestes reivindicacions”. La intenció d’Iniciativa és que la jornada tingui un abast comarcal i actuï com a punt de trobada per a agents del teixit empresarial, comercial i dels ajuntaments. “Seria un bon punt de partida per treballar en els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, una proposta aprovada al ple sobre la qual no tenim constància que s’hagi començat a treballar”, apunta García.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Localitzat sa i estalvi l'home que va desaparèixer a Rubí dimarts al matí
Unes 250 persones gaudeixen del dinar del col·laborador de Sant Antoni Abat
La Residència Amanecer celebra el 15è aniversari
Les cendres de Pep Rovira es traslladen al cementiri de Rubí
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
Fotodenúncia