Retornar a les idees
No és cap secret que les relacions entre la major part de l’oposició i el govern estan molt deteriorades, pràcticament trencades, des que el govern d’Ana M. Martínez va incorporar a l’executiu el regidor Sergi García a finals del 2016. Lluny de curar les ferides, el Ple s’ha anat esquerdant cada vegada més entre dues faccions. El govern socialista, C’s i el PP han constituït un bloc, apuntalat pels dos exregidors de C’s; mentre ERC, l’AUP, ICV, CDC i VR, els mateixos que van projectar una moció de censura fallida, han fet pinya contra el govern.

Els partits ‘opositors’ ho qüestionen pràcticament tot, mentre que els que donen suport a l’executiu fan una oposició més aviat tèbia, per dir-li d’alguna manera. El govern, mentrestant, qui dia passa any empeny i el diàleg entre tots plegats és inexistent.

L’últim capítol de les tensions entre els dos grups ha arribat després d’un episodi insòlit en el darrer Ple, quan, segons diverses fonts, l’alcaldessa es va reunir amb els dos regidors populars a la mateixa hora de l’inici d’un plenari per aprovar definitivament el pressupost. La trobada va retardar pràcticament 20 minuts l’inici de la sessió i va acabar amb els dos edils del PP, que podrien ser expulsats del seu partit,marxant cap a casa. La falta d’explicacions sobre el que va passar dijous ha motivat tot tipus de sospites i rumors entre l’oposició.

Fer política de rumors és perillós i irresponsable, com també ho és el fet de no donar explicacions i l’opacitat amb la qual s’està tractant tot el que té a veure amb la possible dissolució del grup municipal del PP. No hi ha millor manera d’apaivagar rumors que explicar amb claredat quina és la situació actual. Però no s’ha fet.

És probable que l’enrocament en el qual es troba la classe política rubinenca sigui el germen de tots aquests recels entre els dos bàndols. La situació en la qual es troben alguns representants polítics tampoc ajuda. És una anomalia democràtica el fet que hi hagi tres regidors no adscrits i que puguin arribar a ser cinc si finalment el grup municipal del PP s’acaba dissolent. I que precisament siguin la crossa, juntament amb Ciutadans, del govern d’Ana M. Martínez. Si bé la llei ho permet, és una disfunció evident que en un sistema de llistes tancades com el de l’estat espanyol, l’acta de regidor sigui personal.

És probable que l’actual clima de confrontació ja no remeti, sobretot perquè a un any vista hi ha les eleccions municipals. El fangar està servit des de fa mesos, un espectacle que els ciutadans rubinencs contemplen atònits, entre sorpresos, indignats i farts. Farien bé els líders polítics de tots els partits d’intentar rebaixar el to i la tensió, retornar al debat de les idees i actuar amb el respecte, l’honestedat i la transparència que es mereix la institució i la ciutadania. Com deia Aristòtil, “tot extrem és viciós, la virtut es troba al mig”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc
Un videoclip de joves rubinencs, segon premi al concurs Hip-Hop per la Pau