Les CAV denuncien irregularitats en la construcció i gestió del Centre de Tractament de Residus
Política | 12 de febrer de 2018

REDACCIÓ
Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), sota la coalició municipalista CUP-Poble Actiu, han denunciat tot un seguit d’irregularitats recollides a l’informe de la Sindicatura de Comptes 14/2016 sobre el Consell Comarcal i especialment aquelles que afecten el Consorci de Residus del Vallès, ens depenent d’aquest primer.

Segons les CAV, entre les quals hi ha la formació rubinenca Alternativa d’Unitat Popular (AUP), l’informe inclou 32 observacions del Consorci, 14 de les quals es refereixen al contracte de construcció i gestió del Centre de Tractament de Residus (CTR) que haurien de ser investigades per la justícia i les administracions competents. Les Candidatures Alternatives del Vallès assenyalen que es tracta d’irregularitats especialment destinades a afavorir la concessió a una empresa concreta.

Per a les CAV, “les conclusions de l’informe deixen prou clar que l’única actuació correcta des de l’administració hauria de ser demanar la nul·litat del contracte amb l’empresa que gestiona el servei i fer una nova licitació o internalitzar el servei”. En aquest sentit, consideren que no es pot permetre que l’actual contracte segueixi vigent, ja que té múltiples motius pel qual pot ser declarat nul i podrien afectar qualsevol acció futura.

A més de dur el cas a la justícia i d’obrir aquells expedients informatius i sancionadors que calgui per depurar responsabilitats, creuen que cal reavaluar les responsabilitats dels càrrecs de confiança actuals que van participar en el desenvolupament del contracte.

El CTR rep les deixalleries recollides a Rubí i una vintena de municipis més i recupera materials reutilitzables com paper, metalls o envasos. Situat al costat de l’abocador de Vacarisses, és gestionat pel grup Hera.
El Centre de Tractament de Residus rep les deixalles d’una vintena de municipis, entre els quals Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Irmandade Galega celebra la Festa do Pulpo
ERC proposa impulsar un Pla Comunitari a Les Torres
Un centenar de persones corren i ballen contra el càncer infantil a Can Rosés
La plaça de la Nova Estació acollirà la Fira del Vehicle Elèctric
Més d’una vintena d’activitats per la festa de Ca n’Oriol
Santiago Granizal balla amb Rossy de Palma a ‘Bailando con las estrellas’