C's se suma a les demandes per solucionar els problemes de soroll de la C-1413 i l'avinguda de l'Estatut
Política | 13 de febrer de 2018

REDACCIÓ
El grup municipal de Ciutadans (C's) presentarà una moció al Ple per demanar a la Generalitat mesures correctores per evitar el soroll a les vies C-1413, l'avinguda de l'Estatut i també al barri de Can Fatjó. El portaveu de la formació, José Abadías, considera que "cal minimitzar els nivells de soroll" en aquestes zones de la ciutat, afectades pel "pas continu dels FGC i el trànsit rodat". El text, que es presentarà al Ple de febrer, demanarà que "s'elabori un nou mapa estratègic de sorolls i s'adoptin les mesures tècniques necessàries per solucionar el problema".

A més, la moció també demana a l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació que realitzi "mesures de sonometria per actualitzar les dades de contaminació acústica en aquests punts". Abadías ha recordat que la competència d'aquestes vies correspon a la Generalitat i ha afirmat que "els veïns afectats fa anys que es queixen per l'excés de sorolls i les vibracions".

Aquesta petició arriba després que en el Ple de gener s'aprovés una moció per demanar a l'estat espanyol que instal·li plaques d'aïllament acústic a la B-30 per tal d'evitar la contaminació acústica als barris afectats per la proximitat de l'autopista, especialment a Can Vallhonrat.
Imatge d'arxiu de la Comarcal 1413.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Troben el cos sense vida d'un home a la riera de Rubí arrossegat per l'aigua
Homenatge a les víctimes de l'atemptat de Barcelona un any després
El CAP Anton de Borja, en obres
La rubinenca Xantal Giné guanya el bronze amb la selecció espanyola en el Mundial d'hoquei herba
El Club Patinatge Artístic tanca la temporada amb la participació de Noelia Bou en el Campionat de Barcelona
Els millors vins de Catalunya es tornaran a escollir al Celler de Rubí