Endesa millora la línia elèctrica d’alta tensió entre Rubí i Barcelona
Actualitat | 13 de febrer de 2018

REDACCIÓ
La companyia elèctrica Endesa està finalitzant els treballs de millora tecnològica de la línia d’alta tensió, de 110 kV, que neix a la subestació de Can Jardí, a Rubí, i que arriba fins a Barcelona, concretament a Sant Andreu.

L’objectiu dels treballs, que es van iniciar el nombre i acabaran aquest mes, és reforçar la xarxa de transport i incrementar la qualitat del servei a més de 160.000 clients, repartits en 7 municipis de l’àrea metropolitana.

Les obres tenen un pressupost de 172.000 euros i consisteixen a renovar els 8,7 km de cable de terra de la línia, protegint-la de descàrregues atmosfèriques. També s’ha instal·lat fibra òptica per millorar el sistema de telecomunicacions. Així, segons Endesa, s’incrementa la fiabilitat de la infraestructura i garanteix el normal funcionament en cas d’algun tipus d’anomalia.

El 70% del recorregut de la línia passa pel Parc Natural de la Serra de Collserola i també creua alguns punts singulars com l’autopista C-16 o la línia de FGC Barcelona-Terrassa-Sabadell.

Per no alterar el funcionament de la línia, els treballs s’han executat en tensió, i també s’ha evitat alterar el trànsit rodat i el dels trens.

La intervenció forma part dels plans d’inversió d’Endesa al Vallès Occidental i al Barcelonès per tal de reforçar els sistemes de telecontrol i automatització de les línies, i amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei als clients de Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Rubí, Sant Cugat i Montcada.
Els operaris, enfilats durant els treballs.
La línia elèctrica que creua Can Vallhonrat
La línia elèctrica que ha millorat Endesa neix a Can Jardí i creua el barri de Can Vallhonrat i els veïns fa anys que reivindiquen el seu soterrament. La línia sí que està soterrada durant 3 km, el tram de Vall-doreix i Mira-sol, gràcies a un conveni pel qual en 2014 l’Ajuntament de Sant Cugat es va fer càrrec de l’import econòmic per les obres que li corresponia a la Generalitat –prop d’1,5 milions d’euros–, amb el compromís de saldar el deute en anys posteriors.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc
Un videoclip de joves rubinencs, segon premi al concurs Hip-Hop per la Pau