Endesa millora la línia elèctrica d’alta tensió entre Rubí i Barcelona
Actualitat | 13 de febrer de 2018

REDACCIÓ
La companyia elèctrica Endesa està finalitzant els treballs de millora tecnològica de la línia d’alta tensió, de 110 kV, que neix a la subestació de Can Jardí, a Rubí, i que arriba fins a Barcelona, concretament a Sant Andreu.

L’objectiu dels treballs, que es van iniciar el nombre i acabaran aquest mes, és reforçar la xarxa de transport i incrementar la qualitat del servei a més de 160.000 clients, repartits en 7 municipis de l’àrea metropolitana.

Les obres tenen un pressupost de 172.000 euros i consisteixen a renovar els 8,7 km de cable de terra de la línia, protegint-la de descàrregues atmosfèriques. També s’ha instal·lat fibra òptica per millorar el sistema de telecomunicacions. Així, segons Endesa, s’incrementa la fiabilitat de la infraestructura i garanteix el normal funcionament en cas d’algun tipus d’anomalia.

El 70% del recorregut de la línia passa pel Parc Natural de la Serra de Collserola i també creua alguns punts singulars com l’autopista C-16 o la línia de FGC Barcelona-Terrassa-Sabadell.

Per no alterar el funcionament de la línia, els treballs s’han executat en tensió, i també s’ha evitat alterar el trànsit rodat i el dels trens.

La intervenció forma part dels plans d’inversió d’Endesa al Vallès Occidental i al Barcelonès per tal de reforçar els sistemes de telecontrol i automatització de les línies, i amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei als clients de Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Rubí, Sant Cugat i Montcada.
Els operaris, enfilats durant els treballs.
La línia elèctrica que creua Can Vallhonrat
La línia elèctrica que ha millorat Endesa neix a Can Jardí i creua el barri de Can Vallhonrat i els veïns fa anys que reivindiquen el seu soterrament. La línia sí que està soterrada durant 3 km, el tram de Vall-doreix i Mira-sol, gràcies a un conveni pel qual en 2014 l’Ajuntament de Sant Cugat es va fer càrrec de l’import econòmic per les obres que li corresponia a la Generalitat –prop d’1,5 milions d’euros–, amb el compromís de saldar el deute en anys posteriors.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Irmandade Galega celebra la Festa do Pulpo
ERC proposa impulsar un Pla Comunitari a Les Torres
Un centenar de persones corren i ballen contra el càncer infantil a Can Rosés
La plaça de la Nova Estació acollirà la Fira del Vehicle Elèctric
Més d’una vintena d’activitats per la festa de Ca n’Oriol
Santiago Granizal balla amb Rossy de Palma a ‘Bailando con las estrellas’