Concentració multitudinària i vaga general contra la discriminació i la violència masclista
Actualitat | 8 de març de 2018

MARTA CABRERA
Unes 600 persones, segons la Policia Local, han participat en la concentració de protesta que ha tingut lloc aquest migdia amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Com és habitual cada any, s'ha llegit un manifest per reivindicar la igualtat d’oportunitats –les dones cobren aproximadament un 20% menys que els homes– i per rebutjar la violència masclista –cada 8 hores una dona és violada a Espanya–.

Diversos representants dels grups municipals i l’alcaldessa, Ana M. Martínez, han estat els encarregats de la lectura del manifest davant l’Ajuntament i amb la plaça plena. Gran part dels manifestants eren treballadors de l’Ajuntament, que s'han adherit a l’aturada de dues hores convocada pels sindicats majoritaris CCOO i UGT.

Noemí Casares, del sindicat CCOO de l’Ajuntament, ha explicat que la jornada de vaga té per objectiu denunciar “els assassinats masclistes, la bretxa salarial i la situació de desigualtat de la dona al món”. Per la seva banda, l’alcaldessa ha manifestat la seva satisfacció pel seguiment de la mobilització: “Si no fem res, és evident que no canviarem el món”.

Un cop finalitzada la lectura del manifest, CCOO ha organitzat una marxa fins a la plaça de la Nova Estació. A les 19 hores, també està prevista una Marxa de Torxes convocada per l’Assemblea Feminista pels carrers del centre.

Afectacions de la vaga
La jornada de vaga, convocada a 177 països de forma simultània, té el suport dels sindicats CNT, CGT, el COS i la Intersindical Alternativa de Catalunya per una aturada de 24 hores i d’UGT i CCOO per una aturada parcial de 2 hores.

La convocatòria ha tingut afectacions a Rubí sobretot en el sistema ferroviari quan al matí, la línia Barcelona-Vallès s'ha vist interrompuda per un piquet a Sant Cugat. Encara no s’han fet públiques les dades de seguiment de la convocatòria.
Unes 600 persones s'han concentrat a la plaça de Pere Aguilera. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Sortida cultural del GCMR a la vil·la romana dels Munts, a Altafulla
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya
Louisa Raluy: “La meva germana i jo som les úniques directores de circ d’Europa”
Una quinzena d’activitats per gaudir de la tercera Setmana de la Gent Gran