La creació del Bòjum, la bèstia festiva de Rubí, avança amb pas ferm
Cultura | 9 de març de 2018

REDACCIÓ
Els membres de l’Associació Les anades d’Olla porten ja uns quants dies invertint les seves hores d’oci en fer realitat el Bòjum, germà de l’emblemàtic elefant Bodum. Es tracta d’una bèstia festiva de Rubí que aviat podrà sumar-se a les activitats i cercaviles de cultura popular i tradicional de la ciutat i que traurà foc pels queixals, aigua per la trompa i bombolles de sabó i confeti.

El Bòjum va prenent forma en un local annex al Celler Cooperatiu, cedit amb aquest objectiu per l’Ajuntament. Si al desembre l’escultor rubinenc Rafa Fernández presentava en societat la figura en porexpan, en aquesta nova fase del projecte, la figura ja és de fibra de vidre, de dimensions reals, una miqueta més gran que el Bòdum, i ja s’ha preparat per a la fase de mecanització. En aquesta etapa, els treballs han estat dirigits per l’artista Núria Sentís.

Des de Les anades d’olla, reconeixen la complexitat del projecte que van posar en marxa l’any passat però asseguren que estan molts satisfets per la gran feina feta.

La iniciativa del Bòjum està sent possible gràcies a la col·laboració d’empreses i comerços de la ciutat, que han ajudat al seu finançament amb les seves aportacions. Aquells que encara vulguin participar en aquest projecte cultural de ciutat i formar part del grup de patrocinadors encara són a temps, ja que encara es necessita més finançament. Per contactar es pot enviar un mail a lesanadesdolla@gmail.com o a través de les xarxes socials.
Membres de Les anades d’Olla treballant en el projecte.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional