C's porta de nou al Parlament el trasllat i soterrament de les línies elèctriques
Política | 9 de març de 2018

REDACCIÓ
El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) ha impulsat de nou una proposta de resolució instant a la Generalitat a complir immediatament tots els convenis signats per traslladar o soterrar les torres elèctriques que passen per Rubí, segons ha explicat el portaveu municipal de la formació en el consistori rubinenc, José Abadías. El regidor ha recordat que fa un any es va aprovar una proposta de resolució, també de C’s, però “la situació política en aquest temps ens ha obligat a insistir perquè no quedi en l’oblit i s’executi al més aviat possible”. El text ha estat presentat pel portaveu de C’s en el Parlament, Carlos Carrizosa, i la diputada Munia Fernández-Jordán.

José Abadías ha destacat que la situació geogràfica de Rubí fa que sigui un punt estratègic en la distribució d’electricitat a Catalunya, amb un gran nombre de línies i torres elèctriques en la població des de fa dècades. Per aquest motiu, considera que “els veïns suporten una elevada concentració electromagnètica que, segons nombrosos informes i estudis, suposa un elevat risc per a la salut”. Per Abadías, a més, l’extensa presència d’aquests equipaments “comporta també un major perill d’accidents elèctrics respecte a altres ciutats”.

Davant aquesta situació, fa anys que el consistori va acordar per unanimitat, amb el suport també del Síndic de Greuges de Rubí, declaracions polítiques i socials per solucionar aquest problema. A més, el maig de 2006 es va signar un conveni entre l’Ajuntament de Rubí, la Generalitat i Red Eléctrica de España, que indicava la conveniència de desplaçar o soterrar els trams de línies elèctriques d’alta tensió que passen per zones urbanes, sobretot a l’avinguda de Can Fatjó. La proposta de resolució de C’s demana el “compliment immediat dels acords amb tots els agents implicats (Xarxa Elèctrica d’Espanya, empreses propietàries de les línies i Institut Català de l’Energia)”, ha conclòs Abadías.
Les línies electriques de l’avinguda Can Fatjó. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Sortida cultural del GCMR a la vil·la romana dels Munts, a Altafulla
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya
Louisa Raluy: “La meva germana i jo som les úniques directores de circ d’Europa”
Una quinzena d’activitats per gaudir de la tercera Setmana de la Gent Gran