FUNIBER adquireix la col·lecció RrubibaRroc de l’artista Anna Tamayo
Cultura | 12 de març de 2018

REDACCIÓ
La Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER), institució relacionada amb l’àmbit universitari i de la formació amb seu en més de 30 països, ha adquirit la col·lecció RrubibaRroc de l’artista rubinenca Anna Tamayo. Les obres de gran format d’aquesta col·lecció pictòrica s’incorporaran així al fons cultural de la Fundació, que gestiona a l’estat espanyol, entre altres, les Universitats de León, Jaén i la Universidad Europea del Atlántico.

La mostra, produïda per l’Ajuntament de Rubí, és un projecte pictòric que va veure la llum el juny de l’any passat al Celler i a través del qual Tamayo volia retratar la seva ciutat i revelar-ne la bellesa amagada.
Des del setembre, l’exposició va iniciar un període d’itinerància i s’ha pogut contemplar a les universitats de Santader, León i el campus de Ponferrada, sota el nom de ‘RrubibaRrocos y ciudades con zigurats rosas’. L’exposició inclou les nou pintures de gran format inspirades en el paisatge urbà de Rubí i una vintena d’obres posteriors de format més petit. D’aquesta col·lecció, FUNIBER ha adquirit les vuit pintures de gran format, ja que una és propietat de l’Ajuntament de Rubí, que encara ha de determinar on s’ubicarà.

L’artista rubinenca ha manifestat el seu orgull per la notícia: “És un honor per mi”. Tamayo també ha volgut agrair tot el suport que ha rebut des que es va embarcar en l’ambiciós projecte, especialment al servei de Cultura de l’Ajuntament.
Anna Tamayo, amb una de les obres de la col·lecció. / Iban Coca-Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
L’assemblea del PSC local aprova la llista del partit per a les eleccions municipals del 26 de maig
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta