12 empreses de Rubí eviten el tancament gràcies a Reempresa
Economia | 13 de març de 2018

REDACCIÓ
El Punt d’Atenció de Reempresa, ubicat a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), ha evitat el tancament de 12 empreses rubinenques, ajudant a mantenir més de 35 llocs de treball. Aquest punt d’atenció ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

A Rubí, Reempresa ha culminat amb èxit el relleu en aquestes 12 empreses, que han generat una inversió induïda de més de 612.000 euros. En total, reempresa ha assessorat un total de 44 cedents i 35 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. S’han iniciat 86 processos, alguns dels quals encara estan en marxa.

Renovar el compromís
Divendres passat l’Ajuntament va renovar el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya, a través del punt d’atenció a la Masia de Can Serra, que es va posar en marxa l’any 2013.

A l’acte hi va participar l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, la coordinadora Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra; el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, i la consultora del Centre de Reempresa, Laura Sallent.

Segons Martínez, “l’autocupació i l’emprenedoria eren el 2013 una eina excel·lent per plantar cara a la crisi econòmica. Avui, les persones emprenedores continuen representant el pols de la reactivació econòmica”. La màxima responsable municipal també va ressaltar que ”com a administració també valorem la col·laboració público privada que desenvolupa aquest programa. Una entesa que confiem que es mantingui tan profitosa com fins ara”.

Josep M. Mallol i Pere Saborit, cedent i reemprenedor de l’empresa rubinenca Sidemsa, dedicada a la fabricació i comercialització de maquinària, han explicat davant el seu cas com a exemple d’experiència d’èxit.

Pel que fa al global de Catalunya, el nombre de reempreses d’èxit ja supera les 1.500 generant una inversió induïda de més de 65 milions d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis, que representen un 30% i un 28% de les reempreses d’èxit, respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes, representen el 7% restant.
Imatge de la trobada a la Masia de Can Serra. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
L’assemblea del PSC local aprova la llista del partit per a les eleccions municipals del 26 de maig
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta