L’Escola edRa acull una mostra homenatge a la figurinista Maria Carbonell
Cultura | 12 d'abril de 2018

LARA LÓPEZ
El disseny de vestuari és el principal protagonista de l’exposició “Lluna Anull”, inaugurada el passat dimecres a l’Escola edRa. Aquesta mostra homenatja la tasca de la figurinista Maria Carbonell, dissenyadora que ha treballat per més d’una vintena d’esbarts i companyies de teatre i dansa d’arreu de Catalunya, amb una implicació intensa i permanent en l’activitat cultural de Rubí. Carbonell és autora del vestuari dels gegants rubinencs Roc i Paula, els Reis Mags d’Orient i el Mag Rubisenc, els gegantons Laia i Galderic i principalment, pels figurins de l’Esbart de Rubí des de 1975 fins a l’actualitat.

L’exposició està organitzada per l’Escola d’Art i Disseny edRa, en col·laboració amb l’Esbart Dansaire i els Geganters. Maria Carbonell, qui va assistir emocionada a una inauguració multitudinària, és nascuda a Castellbisbal, però està arrelada a Rubí des de petita. Durant l’acte va intervenir l’artista Pep Borràs, qui va explicar que el títol de l’exposició es deu al fet que la seva obra més popular, el disseny de vestuari, “és com una lluna”, alhora que inclou una part més íntima amb la cara més desconeguda de l’artista: la pintura i l’escultura. La pintura mostra la seva quotidianitat a través d’una gran capacitat d’observació i detall.

Àngel Miquel, director de La Sala, va descriure com l’elaboració del vestuari escènic és un procés molt complex, “ja que suposa moltes hores de treball d’esbossos i propostes fins a arribar al disseny final, triar i remenar els materials, tenyir i destenyir, combinar, cosir i descosir”. Miquel va lloar l’artista afirmant que les seves creacions “són dinàmiques i mantenen l’interès del públic durant tot l’espectacle”. L’Esbart va dedicar un ball d’homenatge a Carbonell durant la inauguració de la mostra, que està oberta al públic fins al pròxim 11 de maig.
Algunes de les obres de Maria Carbonell. / L. López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Ensurt pel despreniment de part d'un ampit d'una finestra al carrer Plana Can Bertran
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret
Sobre la retirada del POUM