El PSC defensa l’impuls de l’economia i l’augment dels salaris per garantir el sistema públic de pensions
Política | 16 d'abril de 2018

LARA LÓPEZ
Una trentena de persones van assistir a l’acte 'El futur de les pensions' el passat divendres a la tarda, una conferència protagonitzada per Mercè Perea, diputada del PSC al Congrés dels Diputats i Ana M. Martínez, alcaldessa de la ciutat i primera secretària del PSC Vallès Oest, que va tenir lloc a l’auditori del Rubí Forma. Les socialistes van destacar que la ciutadania està arribant a nivells màxims de preocupació envers el sistema públic de pensions davant l’última reforma presentada pel govern del PP. Des del PSC defensen una alternativa a “l’actual atzucac en el qual es troba el sistema públic de pensions com a conseqüència dels atacs del PP” basada en el vincle entre el sistema de protecció social amb el mercat laboral i un model econòmic productiu.

Perea va explicar que el govern ha d’adoptar mesures per resoldre el dèficit récord de 18.800 milions d’euros i alhora poder garantir un sistema de protecció públic. Amb aquesta finalitat, el 12 d’abril es va aprovar una moció al Congrés dels Diputats que proposava l’increment de totes les pensions al nivell de l’IPC (Índex de Preus al Consum) i plantejava mesures per fer sostenible el sistema. Segons la representant del PSOE al Congrés, els poders públics han d’implicar un mercat laboral digne, un sistema econòmic que generi valor afegit i que generi ingressos, i un sistema de protecció social.

Perea va alabar que el sistema públic de pensions d’Espanya ha estat capdavanter a Europa gràcies a les polítiques del govern socialista. També va parlar sobre el Pacte de Toledo de l’any 1995, acord que va suposar el compromís de tots els grups parlamentaris del Congrés per garantir l’estabilitat del sistema públic de pensions. “El primer que hem de garantir és que en el futur les pensions siguin suficients, perquè la gent ha de tenir projectes de vida. Fins ara han estat les pensions públiques la garantia que la gent tingués una tranquil·litat en el futur”, va sentenciar Perea.

Sobre les exigències de la coordinadora de pensionistes de pujar la xifra de pensió mínima, la política socialista va afirmar que la clau està en pujar el salari mínim a 1.000 euros de cara al 2020, per tal que hi hagi una pujada de sous generalitzada i l’economia torni a funcionar a favor de la ciutadania. Mercè Perea es va mostrar preocupada pel 30% de pensions pobres que deixen molts jubilats en situació vulnerable, una situació que consideren s’ha de resoldre amb urgència. També va criticar la reforma de les pensions feta pel PP el 2013 sense consens, indicant que els analistes prediuen que, com a conseqüència, en 20 anys les pensions s’hauran reduït entre un 30 i un 40%. Segons Perea, l’objectiu del Partit Popular és que els 100.000 milions d’euros que generen les pensions de jubilació vagin a parar al mercat privat.

Ana M. Martínez defensa major mobilització a Rubí en defensa del sistema de pensions
Per la seva banda Ana M. Martínez va valorar positivament la recent mobilització de més de 600 pensionistes a Rubí. Tot i això, la primera secretària del PSC Rubí va afirmar que les pensions “ens les estem jugant tots i totes” i considera que ha de sortir molta més gent al carrer per “reivindicar un sistema públic que s’està destruint. Estic convençuda que en futures mobilitzacions hi haurà molts més rubinencs i rubinenques”, va sentenciar.
Mercè Perea i Ana M. Martínez van ser les protagonistes de la conferència. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns de Rubí i curiositats locals
Ensurt pel despreniment de part d'un ampit d'una finestra al carrer Plana Can Bertran
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret
Sobre la retirada del POUM