Tres empreses de Rubí seran guardonades amb els Premis Cambra 2018
Eco-fred Rubí, Dermofarm i Wetron Automatización són les tres empreses rubinenques premiades
Economia | 16 d'abril de 2018

REDACCIÓ
El jurat dels guardons és de caràcter multidiscinplinari.
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha fet públics els noms de les 12 empreses guardonades amb els Premis Cambra 2018 pel que fa a les sis categories obertes a la participació. Entre aquestes, enguany hi ha tres firmes de Rubí: Eco-fred Rubí, Dermofarm i Wetron Automatización.

D’aquesta forma, Eco-fred Rubí SL rebrà el Premi Cambra 2018 a la Iniciació a la Internacionalització pel ràpid creixement de la seva activitat internacional amb una estable política d’expansió i posicionament dins d’un mercat especialitzat altament competitiu. La firma, creada l’any 1991 per a la instal·lació de sistemes de climatització, s’ha especialitzat en el desenvolupament de tecnologies per al tractament de l’aire, i a partir del 2000, va orientar la seva activitat en la instal·lació de sales netes i espais d’ambient controlat per a sectors de la indústria i la recerca biofarmacèutica, cosmètica, sanitària, alimentària i veterinària, entre altres.

El 2014, l’empresa va apostar per la inversió en R+D+I i va crear la seva pròpia línia de productes i equips auxiliars per a sales d’ambient controlat, iniciant els primers passos per a la internacionalització. L’any 2017 el seu volum d’exportació representa el 20% del total de la facturació de l’empresa en mercats tan diversos com l’Aràbia Saudita, Algèria, Suïssa, Alemanya, Portugal o França.

Pel que fa a Dermofarm SA, rebrà el Premi Cambra 2018 a la Trajectòria Internacional Consolidada. La firma es dedica al desenvolupament, fabricació i comercialització de productes de cosmètica, dermatologia i ginecologia. Fundada l’any 1972, l’empresa va iniciar la seva activitat exportadora l’any 1998 i actualment destina el 10,7% de la seva facturació a l’exportació. Està present a Alemanya i Portugal amb estructures comercials pròpies des de l’any 2013. Dermofarm exporta a una trentena de països de tot el món i compta amb una plantilla de 260 treballadors. El jurat ha valorat la sòlida trajectòria exportadora i l’expansió internacional, consolidant la presència de la marca en els mercats exteriors.

Finalment, Wetron Automatización SA és una enginyeria especialitzada en el desenvolupament de projectes claus en mà d’automatització, control de processos productius i gestió de la informació per al sector industrial de l’automòbil, aeronàutica, química, alimentació i logística. La firma serà guardonada amb el Premi Cambra a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament per la seva capacitat innovadora en el desenvolupament de noves solucions adaptades a les noves tendències en l’àmbit de la robòtica i l’automatització de processos, i per facilitar l’accés de l’R+D a les pimes.
El teatre La Sala acollirà el lliurament dels guardons
L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2018 tindrà lloc el 17 de maig a les 20 hores al teatre municipal La Sala en el marc d’una cerimònia de caràcter marcadament institucional i empresarial. Posteriorment, els assistents es reuniran en un sopar relacional que tindrà lloc al Celler de Rubí.

Pel que fa a la resta d’empreses guardonades, entre aquestes hi ha Aeinnova, Compliance Consulting & Engineering, Establiments Viena, Finsa Filtros Industriales, Fupar, Lamp, STP Acuster Group i Vytrus Biotech, de Terrassa i Heavymovement de Castellbisbal, a més de les tres firmes rubinenques. Properament, es coneixeran els guardons que atorga el comitè executiu de la Cambra.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Ensurt pel despreniment de part d'un ampit d'una finestra al carrer Plana Can Bertran
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret
Sobre la retirada del POUM