Més de 200 persones participen en la Festa de l’Autisme
L’activitat posa el punt final a la Setmana de l’Autisme a Rubí
Actualitat | 16 d'abril de 2018

REDACCIÓ
La primera edició de la Festa de l’Autisme va comptar amb la participació de més de 200 persones que no es van voler perdre una activitat que té com a objectiu conscienciar la ciutadania per aconseguir la inclusió social de les persones afectades pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La festa va estar organitzada per RubiTEA, una jove entitat impulsada per famílies amb infants amb aquest trastorn, i va comptar amb el suport de l’Ajuntament.

La festa va suposar el punt final a les activitats de la Setmana de l’Autisme, durant la qual s’han organitzat diverses activitats com una conferència sobre lectures i una activitat lúdica infantil.

El bon temps que va fer diumenge va ajudar que la jornada fos rodona. Al voltant de les 10 hores es va iniciar la cursa ‘Corre corre Rubí TEA’, en la qual hi va haver una gran participació, amb rubinencs de totes les edats. La carrera es va desenvolupar pel nucli urbà i va tenir un recorregut accessible, sense barreres arquitectòniques.

Posteriorment, hi va haver una batucada a càrrec del grup Explosión Rítmica, una actuació dels Castellers de Rubí, una exchibició de capoeira i l’actuació del grup Chapaos a la nueva. A més, també hi va haver activitats infantils i l’exposició del manifest del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Tot això va tenir lloc a la plaça del Doctor Guardiet, on també hi havia una paradeta dels organitzadors de l’activitat que oferia informació sobre la feina que realitzen.

A la festa no hi va faltar l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que va anar acompanyada per membres del seu govern. La màxima responsable municipal va lloar l’entitat, que considera que “dona visibilitat i ajuda a conscienciar la ciutadania sobre l’autisme”.
Es van realitzar jocs lúdics i activitats infantils.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Un centenar de manifestants es concentren a Rubí per reclamar una millora de l’atenció al sistema sanitari públic
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions
L’escola bressol L’Ixent compleix 50 anys
L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca
Rafa Gascón exposa una escultura a Valldoreix