L’Aula Cultural mostra la mirada poètica del pintor rubinenc Sergi Marcos
Cultura | 16 d'abril de 2018

REDACCIÓ
L’Aula Cultural acull la mostra ‘Sergi Marcos: del poema a la pintura’ on el pintor rubinenc ofereix la seva visió sobre la poesia. Versos de Joan Margarit han estat el punt de partida de la inspiració de l’artista a l’hora d’explorar noves formes d’expressió artística.

La mostra és un projecte coordinat des del Museu Municipal Castell (MMUC), on Marcos ha treballat la seva interpretació de la poesia de Margarit. La mostra consta de 58 olis sobre paper, cadascun inspirat en un poema de Joan Margarit, seleccionats dels últims llibres publicats pel poeta, excepte l’últim que tot just acaba de sortir. A més, hi ha 10 obres de gran format inspirades en una selecció de poemes d’amor de Sam Abraham realitzats en oli sobre llenç.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va ser l’encarregada d’inaugurar la mostra divendres passat.

Sergi Marcos va acompanyar l’alcaldessa i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, durant la inauguració i els va detallar el seu treball. Durant l’acte, Martínez va lloar la tasca de Sergi Marcos i en va destacar la implicació amb Rubí: “Sergi Marcos és un dels pintors més rellevants de casa nostra. Des del moment que va decidir fixar la seva residència a Rubí, ha treballat per integrar-se al món cultural de la ciutat”.

L’alcaldessa, a més, va agrair de nou la cessió a la ciutat d’una col·lecció de 20 quadres que l’artista va efectuar ara fa un any.

La mostra es podrà visitar fins al 14 de juliol a l’Aula Cultural. Coincidint amb la inauguració de la mostra, es va presentar un llibre, editat per l’Ajuntament, on es recullen tots aquests poemes i les imatges que han inspirat a l’artista rubinenc. El llibre inclou un text introductori redactat pel poeta i assagista català Vicenç Altaió.
L’artista va explicar el seu treball a l’alcaldessa i al regidor de Cultura. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Instal·len reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les curses il·legals
Una marxa groga de vehicles reivindica la llibertat dels representants del moviment independentista
Entren a la seu del PDeCAT i roben un ordinador portàtil
Roses i llibres per tothom en una gran Diada de Sant Jordi
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc
L’Agrupación de Personas Mayores de la Zona Norte enceta una nova etapa