Instal·len reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les curses il·legals
Actualitat | 23 d'abril de 2018

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha instal·lat nous elements reductors de la velocitat al polígon industrial La Llana, amb l’objectiu d’evitar l’organització de carreres il·legals de cotxes en aquest punt de la ciutat. Segons el consistori, quan es van detectar aquestes pràctiques al desembre ja es van executar algunes accions, que ara s’han reforçat.

Concretament, s’han col·locat dues parelles de coixins berlinesos al carrer Pont de Can Claverí, al tram entre l’avinguda de La Llana i la plaça de la Verneda. Segons l’Ajuntament, aquests elements obliguen a reduir la velocitat fins a un màxim de 30 km/h. El cost de l’actuació ha estat de 5.041 euros.

Prèviament, ja se n’havien col·locat dues parelles més, en aquest cas a l’avinguda de La Llana. En total, el polígon disposa de sis bandes reductores de velocitat, sis coixins berlinesos en un sentit de la circulació i sis més en tots dos sentits.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ja va avançar el reforç de les actuacions dutes a terme fins ara en una compareixença fa unes setmanes davant els mitjans de comunicació, en què va estar acompanyada per l’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sánchez, i del cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, David Ruiz.

Martínez va explicar que aquestes curses es convoquen a través de les xarxes socials amb poca estona d’antelació, fet que deixa poc marge de maniobra a la reacció policial. Per aquest motiu, va anunciar la voluntat de combinar l’acció conjunta dels cossos policials amb la instal·lació d’elements permanents a les vies susceptibles de ser utilitzades com a pistes per a curses “per fer impossible la celebració d’aquestes activitats”.

També va explicar que s’estudiaria la possibilitat de restringir la circulació en algunes vies durant els caps de setmana. En aquest sentit, des de fa just una setmana, no es pot aparcar a la plaça Verneda entre les 23 i les 5 hores.
Els últims elements per reduir la velocitat dels vehicles a La Llana s’han ubicat al carrer Pont de Can Claverí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret