Continua la deixadesa al pipicà del parc de la Pau i la Natura
Actualitat | 10 de maig de 2018

MARTA CABRERA
Els usuaris de la zona d’esbarjo per a gossos del parc de la Pau i la Natura estan farts de l’escàs manteniment que es fa en el parc. En aquesta zona hi ha dos recintes separats per a gossos, un per a animals grans i l’altre per mitjans i petits. El juny del 2017 ja es van queixar de forma pública perquè no s’havia desbrossat i les portes necessitaven una reparació.

Gairebé un any després, la zona torna a estar en condicions lamentables: les herbes estan altes, hi ha molts forats a terra, les frontisses de les portes estan podrides i per tant no tanquen i l’ambient és fètid.

“Per aquí només passa el noi que ve a buidar la paperera, ningú més ha entrat aquí en els darrers mesos, això és una autèntica vergonya, aquí no s’hi pot estar”, explica un dels usuaris, Fernando Serrano.

El fet que la porta no es pugui tancar correctament és un perill, segons assenyala aquest veí. “L’altre dia, un gos gran es va escapar del pipicà, aquí al costat hi ha una escola i un gimnàs, si passa una desgràcia, serà responsabilitat de l’Ajuntament”. Per evitar que els gossos s’escapin, els usuaris utilitzen les cadenes dels gossos com a cadenat.

Elements perillosos
A banda del poc manteniment d’aquesta zona, els usuaris també han detectat elements que poden resultar molt perillosos. Per exemple, la tanca que separa la zona d’esbarjo per a gossos amb les vies del tren està trencada, fet que facilita que els infants s’enfilin per anar a recollir les pilotes que cauen a la zona de les vies del tren.

A més, a l’exterior del pipicà, hi ha dos ferros els que s’utilitzen per protegir arbres dins dels pipicans que estan abandonats des de fa temps i que els nens utilitzen algunes vegades per jugar.

En les properes setmanes, es farà el manteniment de totes les zones d'esbarjo per a gossos
L'Ajuntament de Rubí ha explicat que les diferents zones d’esbarjo per a gossos es desbrossen periòdicament i que recentment s’ha actuat a les d’Antoni Sedó, la carretera de Terrassa, el carrer Cadmo i la plaça d'Andalusia i que en les properes setmanes farà el manteniment de la resta.

Pel que fa la zona d'esbarjo per a gossos del parc de la Pau i la Natura, aquesta ja s'ha desbrossat, tot i que no s'han tapat els forats, ja que, afirmen, els gossos els tornen a fer a l’instant.
Forats, herbes altes i olors fètides són algunes de les queixes dels usuaris de la zona. / Iban Coca
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret