Concentració per reclamar una segona línia de P3 a l’escola Joan Maragall
Actualitat | 10 de maig de 2018

MARTA CABRERA
Un grup de pares, mares i infants es van concentrar dimecres a la tarda davant de l’Ajuntament per reivindicar al Departament d’Ensenyament que obri una segona línia de P3 a l’escola Joan Maragall, ubicada a les urbanitzacions, per al curs 2018-2019. Es tracta de famílies que s’han preinscrit en aquesta escola, però que saben que no tindran plaça perquè de les 25 places, 22 ja estan adjudicades per a germans i fills d’exalumnes i se n’han preinscrit 42. “Volem que obrin una segona línia, hi ha hagut molta demanda i entenem que som molts els qui vivim a les urbanitzacions i sobretot pel projecte educatiu, treballen 100% amb projectes i això és únic a Rubí”, explica Maria del Mar Andreu, una de les afectades.

De fet, el Joan Maragall va ser una escola de dues línies fins al 2013, quan el Departament en va suprimir una. Posteriorment, el 2016 va decidir introduir una línia nova a l’escola Ramon Llull, situada a Can Fatjó.

Precisament, a aquesta escola és on acabaran matriculant-se la majoria d’aquests infants si no s’augmenta la línia al Maragall, ja que el Rivo Rubeo, l’opció més propera, també està plena. “Les escoles a Rubí estan molt bé i els mestres són bons en general, no ho dubtem, però hem de tenir la llibertat de triar on volem que aprenguin i creixin els nostres fills”, afirma Andreu, que demana que s’aclareixin els criteris per obrir línies en una escola i no en una altra.

Davant d’aquesta situació, els pares i mares, amb el suport de l’AMPA de l’escola, s’estan mobilitzant i de moment han aconseguit mantenir una trobada amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

L’Ajuntament de Rubí recorda que l’administració local no intervé en aquesta decisió, però si s’ha mostrat disposada a posar en contacte les famílies amb la Generalitat. El consistori també assenyala que és difícil satisfer tots els demandants, que el criteri de proximitat no és el que regeix la normativa d’admissió dels alumnes als centres i que a Rubí l’oferta escola és molt rica, amb altres centres que també treballen per projectes.
Una trentena de pares i mares es van concentrar davant de l’Ajuntament. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Un centenar de manifestants es concentren a Rubí per reclamar una millora de l’atenció al sistema sanitari públic
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions
L’escola bressol L’Ixent compleix 50 anys
L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca
Rafa Gascón exposa una escultura a Valldoreix