El RRandom arrencarà per la revetlla i portarà a Rubí La Raíz, Antonio José, Maldita Nerea i Buhos
Actualitat | 10 de maig de 2018

MARTA CABRERA
El Rubí Random Music Festival fa un salt endavant aquest any amb la programació de més concerts de forma ininterrompuda des de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, fins al tancament de la Festa Major l’1 de juliol. “Hem volgut que el RRandom tingui personalitat pròpia, però que alhora sigui simultani a la Festa Major”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, durant la presentació del festival.

El cartell arrencarà per la revetlla amb un macroconcert a l’Escardívol obert a tothom amb La Raíz com a protagonista. La banda valenciana d’ska, reggae i rap s’ha donat a conèixer arran de la publicació del seu darrer àlbum ‘Entre poetas y presos’. El grup de Gandia serà rellevat més tard per Bribriblibli, una banda tribut d’Extremoduro. La música seguirà a l’amfiteatre del Castell el 24 de juny amb el concert d’Ecos del Rocío.

El concert del cantautor Dani Flaco, que presentarà ‘Verbenas y fiestas menores’ el 25 de juny; l’actuació de Las Migas, un cuartet barceloní de mestissatge flamenc el 26 de juny; i l’actuació ‘rockera’ de Jaime Urrutia y los Rebeldes el 27 de juny tindran lloc a La Sala i serviran per escalfar l’ambient de cara a la Festa Major.

Antonio José, l’espectacle inaugural
L’espectacle inaugural, el 28 de juny, anirà a càrrec d’Antonio José, guanyador del concurs La Voz 2015. El seu single ‘Tu me obligaste’, amb Cali y el Dandee, va ser una de les cançons de reggaeton més populars de l’any passat. L’actuació tindrà lloc a l’amfiteatre del Castell.

Alhora, a l’Escardívol actuarà la banda catalana de rumba i ska Buhos, que acaba de publicar ‘La gran vida’, un disc que incorpora ‘Volcans’, un ‘single’ que acumula 1,8 milions de visites a Youtube. Posteriorment, pujaran a l’escenari Marcel i Julia, un duet de mestissatge amb cançons en català i castellà.

El 29 de juny serà el torn del Rubisound, organitzat per Ràdio Rubí a la plaça del Doctor Guardiet, amb D’Callaos, The Killing Hits i Fancy Candy Girls. Mentrestant, a l’Escardívol es podrà ballar amb la banda d’indie Sidecars i l’espectacle Los 40 Tour.

La música seguirà el 30 de juny amb la Nit Golfa, on actuarà el grup Maldita Nerea, amb el rubinenc Serginho Moreira a la bateria. Completaran la nit la banda El Último Tributo, tribut a El Último de la Fila, i Versión Imposible. Paral·lelament, a la plaça Catalunya hi haurà el Revival, amb Please, un tribut a U2, i el grup Super Singles.

El darrer concert del RRandom serà l’1 de juliol a l'amfiteatre del Castell a càrrec de Sau30, un projecte que congrega els components del desaparegut grup Sau. Tots els concerts a La Sala i al Castell seran de pagament i la resta, gratuïts. Les entrades es posaran a la venda divendres a Ticketea i els preus oscil·laran entre els 10 i els 20 euros.

A banda, l’Ajuntament impulsarà un concurs de talent musical a Instagram. El guanyador podrà cantar una cançó just abans de l’actuació de Maldita Nerea durant la Nit Golfa.
El grup valencià La Raíz encetarà el festival d’enguany el 23 de juny. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Un centenar de manifestants es concentren a Rubí per reclamar una millora de l’atenció al sistema sanitari públic
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions
L’escola bressol L’Ixent compleix 50 anys
L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca
Rafa Gascón exposa una escultura a Valldoreix