El govern estudia rebaixes fiscals a les empreses que apostin per l’autoconsum energètic
Economia | 14 de maig de 2018

REDACCIÓ
Cristina Julià, gerent de l’empresa Rally, i Rafael Güeto, regidor, a la banzinera Rally de l’avinguda Electricitiat. / Localpres
L’equip de govern està treballant en una proposta de fiscalitat verda que contempli una millora de bonificacions en els tres impostos principals de l’Ajuntament: l’Impost de Bens Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost sobre Construcccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per aquelles empreses que apostin per l’autoconsum energètic.

Així ho va anunciar el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, durant la inauguració de la primera instal·lació d’autoconsum solar en una coberta privada de Rubí aquest mes de maig. Es tracta de mòduls foltovoltaics amb una potència total instal·lada de 27,405 kWp que la gasolinera Rally Julià ha instal·lat a la coberta de la seva estació de servei a l’avinguda de l’Electricitat.

Güeto va recordar que la línia 9 del Pla director Rubí Brilla contempla promoure instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic en cobertes de naus industrials i edificis privats. Amb aquest objectiu, l’executiu local està edstudiant com aplicar més bonificacions fiscals a les empreses que apostin per l’autoconsum.

Segons el regidor, la intenció és ampliar les bonificacions de manera que es puguin mantenir durant el període d’amortització de la inversió inicial necessària per disposar d’una instal·lació d’aquest tipus. “L’autoconsum és un element que cau pel seu propi pes: és una millora competitiva i un estalvi que recau directament en els resultats de l’empresa”, apunta Güeto.

En el cas de la benzinera Rally, els propietaris han instal·lat 87 mòduls de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’estació de servei a través de les quals obtindran un estalvi energètic mig anual de 42.319 kWh i un estalvi econòmic aproximat del 25,82% del total de la tarifa elèctrica de l’empresa. En menys de 5 anys, hauran amortitzat els 30.000 euros d’inversió inicial per uns mòduls que tenen una vida útil mínima de 25 anys. “Aconseguirem de manera ecològica un estalvi per l’empresa”, ha explicat Cristina Julià, gerent de Rally, qui també assenyala que tenir rebaixes fiscals per col·locar aquestes plaques “seria molt interessant”.

La instal·lació de la benzinera ha anat càrrec de l’empresa EDFSolar. El seu gerent a Catalunya, David García, també coincideix que una millor fiscalitat incentivaria els propietaris: “La veritat és que amb rebaixes fiscals l’administració aposta per aquesta tecnologia i l’usuari rebaixa també el període d’amortització”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret