Els Gegants de Rubí visiten Manresa i el Circuit de Montmeló
Cultura | 14 de maig de 2018

REDACCIÓ
Els Gegants rubinencs, durant la passejada pel centre de Manresa. / Marc Albert López
La colla dels Gegants de Rubí ha tingut un cap de setmana ple de cultura gegantera amb visites a Manresa i el Circuit de Montmeló.

Dissabte, amb motiu de l’Aplec Internacional, els gegants de Rubí van visitar Manresa, Capital de la cultura Catalana 2018. El Roc, la Paula, la Laia i el Galderic van estar plantats al passeig de Pere III amb la resta de la imatgeria i de grups participants en l’Aplec, des d’on a mig matí es va iniciar una cercavila pel centre de la població fins a la plana de l’Om. Allà, va tenir lloc la presentació d’una vintena de grups de cultura popular i tradicional. Posteriorment, va ser el moment de la presentació i el bateig del nou capgrós d’Adifolk, el Folk.

El matí va cloure amb un acte institucional dins del Saló de Plens de l’Ajuntament de Manresa. Ja a la tarda, les activitats es van traslladar al Parc de l’Agulla de la localitat, on es van realitzar jocs tradicionals, concerts, audicions i l’espectacle multidisciplinari ‘La màgia del parc’, amb actuacions de tots els grups de cultura, una mostra de foc i un concert d’havaneres i folk.

Diumenge, la colla rubinenca es va desplaçar al Circuit de Montmeló on es disputava el Gran Premi de Fórmula 1, que va estar amenitzat per diverses activitats de cultura popular i tradicional catalana. Entre aquestes, 23 colles geganteres van participar en una Trobada de gegants molt especial. Els gegants van donar la benvinguda al públic i durant la competició van oferir diverses cercaviles i ballades.

El 21 de maig, la colla participarà en la tradicional Festa dels Xatos i l’Aplec de Primavera.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Irmandade Galega celebra la Festa do Pulpo
ERC proposa impulsar un Pla Comunitari a Les Torres
Un centenar de persones corren i ballen contra el càncer infantil a Can Rosés
La plaça de la Nova Estació acollirà la Fira del Vehicle Elèctric
Més d’una vintena d’activitats per la festa de Ca n’Oriol
Santiago Granizal balla amb Rossy de Palma a ‘Bailando con las estrellas’