L’escola Joan Maragall recuperarà la segona línia de P3 el pròxim curs
Actualitat | 15 de maig de 2018

REDACCIÓ
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha comunicat aquest dimarts a l’Ajuntament la seva intenció de tornar a obrir una segona línia de P3 a l’escola Joan Maragall. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui ha valorat amb satisfacció la decisió d’Ensenyament.

Aquest centre educatiu, que dona servei a les urbanitzacions, ha registrat un augment molt important de les preinscripcions, que doblen pràcticament les places que oferia, limitades a una única classe de P3.

Una vintena de famílies que volien escolaritzar els seus fills al centre s’han mobilitzat durant les darreres setmanes per reclamar que es tornés a obrir una segona línia de P3. Els afectats defensaven el seu dret a escollir l’escola on volien matricular els infants, per la proximitat a la zona de residència i també pel model educatiu del centre, que treballa íntegrament per projectes.

En aquest sentit, van iniciar una campanya de recollida de firmes virtual per demanar a la Generalitat l’obertura d’una nova línia i van concentrar-se a la porta de l’Ajuntament la setmana passada per reclamar el suport de l’administració local a la seva demanda. “Estem molt contents que el departament d’Ensenyament hagi tingut en compte les famílies que demanaven aquest centre per un projecte concret i perquè viuen a les urbanitzacions”, ha apuntat la màxima responsable municipal.

Martínez espera que l’anunci de la Generalitat d’obrir la segona línia de P3 a l’escola Joan Maragall no suposi el tancament d’alguna línia en algun altre centre, sinó que comporti una reducció del nombre d’alumnes per classe, ja que “quan reduïm dues places a cada centre, públic i concertat, el que aconseguim és millorar la qualitat d’aquest ensenyament i la qualitat de tot el sistema”. En aquest sentit, no es descarta que alguns centres que han vist reduïda la demanda de places, com el Ramon Llull o l’Escola Montserrat, puguin perdre una línia.
El Joan Maragall tindrà una línia més a partir del curs 2018-2019. / Iban Coca
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret