El repte de reduir els fets delictius a Rubí
Opinió | 25 de maig de 2018

MAAB CONSULTING. Advocats Rubí
Segons una notícia publicada en aquest mateix diari, durant el 2017 s’ha registrat un augment de delictes a la nostra ciutat. Segons dades de la comissaria de Mossos de Rubí, l’any passat va haver-hi 260 fets delictius més que el 2016. No obstant això, aquesta xifra fa referència també a Sant Cugat i Castellbisbal. En total, durant el passat exercici es van cometre 8,995 delictes a la zona. Com a advocats especialitzats en Dret Penal, aquestes xifres ens fan reflexionar. Sigui o no per la situació econòmica actual, els robatoris són el més destacat en aquest informe. Robatoris a l’interior dels vehicles, en habitatges, en empreses... Però també s’han detectat algunes estafes mitjançant xarxes socials. El perfil del delinqüent a Rubí respon, per tant, al mòbil econòmic. Els lladres aprofiten ràpidament les oportunitats que troben.

En el nostre despatx hem portat casos d’estafes, falsificacions, apropiació indeguda, delictes societaris, fraus... Operacions contra el patrimoni aliè de més calibre al país. Però també casos de furt i robatoris realitzats a la ciutat. La nostra prioritat és escoltar i atendre la voluntat del client. De vegades som defensors legítims dels malfactors, i en altres ocasions de la part perjudicada. És una contradicció obligada com a bufet d’advocats que actua també localment. Però, al cap i a la fi, el desitjable seria que disminuís la nostra intervenció en aquest sentit. Això significaria que es redueix aquest tipus de fets delictius.

Aquest és el repte que cal proposar-se. I és extensible al de la violència de gènere. Els delictes en l’àmbit de la família –que també per definició engloben l’abandonament de la família, l’impagament de pensions, la sostracció de menors...– són una veritable xacra en la nostra societat. La solució a aquest problema potser està lluny. Però nosaltres com a lletrats, ens centrem a trobar una solució concreta per a cada client. Perquè almenys, una vegada comesa la infracció a la llei, es gestioni amb l’eficàcia més gran possible.

Finalitzem aquesta reflexió atenent al primer assumpte que ens ocupava: els robatoris en la nostra localitat. En general, els lladres solen provenir de famílies desestructurades i amb baixos recursos. I, malgrat els riscos que comporta la seva mala acció, delinqueixen des de joves. Però com trencar el cercle de la delinqüència? La resposta, probablement, està a l’educació i en el treball. Altres reptes a millorar tant a Rubí com en la resta d’Espanya, on el govern té molta feina en aquest tema.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
El Procicat posa en marxa noves mesures per prevenir el contagi de coronavirus
Arrenca la campanya de vacunació de la grip