Trobada amb la rubinenca Ester Farran, reconeguda autora de literatura infantil
Cultura | 8 de juny de 2018

REDACCIÓ
Farran ha estat guardonada amb diversos premis literaris.
Ester Farran (Rubí, 1981) dissenyadora i reconeguda escriptora de literatura infantil, visitarà divendres 15 de juny l’Espai de Llibres Lectors al tren!, on parlarà dels seus llibres ‘Poca broma amb la xocolata!’ i ‘Poca broma amb les vacances!’. Durant la trobada, els més petits podran realitzar un taller amb l’escriptora i, quan marxin, s’enduran un mos de xocolata.

Si bé és cert que Ferran té obra escrita per adults, el gruix de la seva literatura està classificada com a literatura infantil. Tot i això, la rubinenca ressalta que“els llibres que escriu “tenen nens com a protagonistes, toquen temes que als infants els poden interessar i estan tractats perquè els puguin llegir, però això no vol dir que siguin només per a nens. Quan escric, ho faig mirant de satisfer la nena que vaig ser i també l’adulta que soc”.

De fet, l’autora es pren amb la mateixa seriositat un text escrit per a nens, com un per a adults. “Molts creuen que escriure per nens és més fàcil i no és així, no hi ha lector més exigent que un nen, a més hi ha el valor afegit de la responsabilitat d’escriure per persones que es troben en la primera etapa de la seva vida, i el que beguin en l’àmbit cultural durant aquesta fase, els marcarà al llarg de la seva vida”.

Ester Farran ha guanyat i ha quedat finalista a diversos guardons, com el Premi Contes que Compten, el Premi Lletres de Dones de les Homilies d’Organyà i el Premi Tinet. És membre del jurat d’alguns premis literaris com ara el Premi Alt Urgell de Joves Autors, el Premi Joles Sennell o el Premi Sambori Pirineus. Ha impartit classes de tècniques d’escriptura i ofereix xerrades sobre creació literària.

La seva obra alterna contes i novel·les. Avui dia, té sis obres publicades, entre les quals destaquen ‘El Poltre de la Lluna’ i ‘No t’oblidis de mirar per la finestra’, d’Edicions Salòria, i la sèrie de novel·les ‘Els embolics de la Judit i el Johan’, d’Edicions del Pirata, que s’està traduint al castellà i aviat començarà a distribuir-se per diferents països d’Amèrica Llatina.

Pel que fa a la temàtica, Ferran assenyala que aquesta és variada: “La literatura parla sobre la vida i, per tant, aprofito tot allò que veig i conec, tot allò que em preocupa, m’obsessiona, m’impacta, em produeix temor, em diverteix... per a convertir-ho en històries”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar