El periodista Antoni Bassas presentarà el seu llibre ‘Bon dia, són les vuit!’
Cultura | 8 de juny de 2018

REDACCIÓ
Portada del llibre d’Antoni Bassas.
El periodista Antoni Bassas, director i presentador d’El matí de Catalunya Ràdio entre el gener del 1995 i el juliol del 2008, visitarà la nostra ciutat dijous 14 de juny per presentar el seu llibre ‘Bon dia, són les vuit!’, una obra guardonada amb el Premi Josep Pla 2018.

En aquesta obra, Antoni Bassas ha deixat escrita la narració d’un programa que va fer història, El matí de Catalunya Ràdio. ‘Bon dia, són les vuit!’ és un llibre que traspua periodisme i ràdio, on veiem els professionals que van gestar el programa cada dia i els col·laboradors que el van elevar a la categoria d’inoblidable, amb episodis que van fer vibrar l’antena cada matí durant més d’una dècada i que els oients encara recorden amb nostàlgia.

Però, més enllà del relat en primera persona de la veu que despertava el país, ‘Bon dia, són les vuit!’ és, també, el llibre de la memòria col·lectiva d’un país que, progressivament, va anar trobant la seva veu.

La presentació, organitzada per la llibreria El Racó del Llibre, tindrà lloc a l’auditori del Museu Vallhonrat dijous vinent a les 19 hores. La directora de Ràdio Rubí, Lídia Juste, serà l’encarregada de presentar l’acte.

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Antoni Bassas va debutar a Ràdio Joventut amb 16 anys i als 20 va integrar-se a l’equip de transmissions de Futbol en català de Joaquim Maria Puyal, a Ràdio Barcelona, amb qui va treballar durant catorze temporades. A més de dirigir i presentar El matí de Catalunya Ràdio durant més de 15 anys, també va crear, juntament amb Xavier Bosch, l’espai d’humor ‘Alguna Pregunta Més?’, pel qual va rebre el Premi Ondas el 1997. El 2009 va convertir-se en el corresponsal de TV3 als Estats Units fins al 2013, any en què es va incorporar al diari Ara de la mà del seu primer director, Carles Capdevila.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar