L’AE Guspira denuncia que l’Ajuntament ha demanat a les monitores de l’entitat que vagin “més tapades” a la Baixada d’Andròmines
L’Ajuntament diu que va ser un comentari “en clau personal” d’una treballadora
Actualitat | 11 de juny de 2018

MARTA CABRERA
L’Agrupament Escolta Guspira ha denunciat a través de les xarxes socials que en una reunió amb l’Ajuntament per abordar qüestions logístiques de Festa Major, la tècnica de Joventut els va demanar que les monitores anessin “més tapades”. L’AE Guspira organitza des de fa 14 anys la Baixada d’Andròmines, una activitat oberta a tothom que consisteix en dissenyar vehicles que després es fan baixar pendent avall al camí de Sant Muç.

Segons ha explicat una de les integrants de l’entitat que estava a la reunió, Júlia Garcia, la representant de l’Ajuntament els va demanar que anessin “més tapades” perquè en la darrera edició “els homes de la Brigada les havien mirat”. Per Júlia Garcia, “el problema no és com vesteixin les noies, sinó la Brigada contractada per l’Ajuntament”.

L’Ajuntament no ha negat que la tècnica fes aquest comentari, però afirma que ho va fer “en clau personal” i que el consistori no ha demanat a cap entitat que les persones que participin a la Baixada d’Andròmines “vagin tapades”. També ha lamentat el comentari i ha afirmat que “l’Ajuntament mai no donarà instruccions sobre la vestimenta en activitats municipals, a no ser que existeixi una acreditació o vestimenta protocol·lària”.

Júlia García ha criticat la resposta de l’Ajuntament, que considera que “es renta les mans”, i insisteix que els tècnics municipals el que fan en una reunió “no és transmetre una opinió personal, perquè són el contacte de l’entitat amb l’Ajuntament”. A més, García ha lamentat que el comunicat del consistori ni tan sols hagi fet esment a “l’actitud de la Brigada” i considera que l’Ajuntament l’únic que ha fet és “culpabilitzar la tècnica, com si no treballés a l’Ajuntament”.

Júlia García també ha dit que cap persona del consistori s’ha posat en contacte amb l’entitat per aclarir el què ha passat.
Fa 14 anys que l'AE Guspira organitza aquesta activitat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Limitacions per aparcar per Sant Joan i Festa Major
C’s demana un servei de bus gratuït durant les obres al CAP Anton de Borja
Pablo Cerrato guanya el 19è Premi de recerca Miquel Segura amb un treball sobre física quàntica
El Centre d’Atenció Primària Anton Borja tancarà per obres de millora a l’estiu
Festa a la plaça Pearson pels 40 anys del Bòdum
Una cercavila d’època commemorarà els 100 anys de l’arribada del tren