El rubinenc Santiago Granizal i l’actriu Rossy de Palma, pregoners de la Festa Major
Actualitat | 12 de juny de 2018

CRISTINA CARRASCO
El ballarí i actor rubinenc Santiago Granizal, director de l’Escola de Ball 8 Temps, i l’actriu Rossy de Palma seran els encarregats d’oferir el pregó de la Festa Major d’enguany. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui acompanyada pel regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha presentat el programa de la festa gran de la ciutat.

Santiago Granizal i Rossy de Palma han format parella televisiva en el programa ‘Bailando con las estrellas’ de TVE. El jove ballarí, campió del món i d’Europa de ball llatí, és d’origen uruguaià, tot i que fa més de 10 anys que viu a Rubí. Ha treballat a l’escola Ca n’Alzamora, ha format part del Moviment de Mestres de Rubí i fa 5 anys que va fer realitat el seu somni de dedicar-se a la dansa professionalment.

Granizal s’ha mostrat molt agraït pel fet que li hagin proposat ser el pregoner de les festes de la ciutat. “És un orgull”, ha apuntat, tot afegint que el que ha trobat a Rubí “és el meu somni”.

Més de 200 activitats
L’alcaldessa ha destacat que enguany la Festa Major oferirà més de 200 activitats, gràcies a la implicació d’un bon nombre d’entitats de diferents àmbits com el cultural o l’esportiu. Martínez també ha ressaltat que la programació combina tradició, cultura i modernitat.

En aquest sentit, no faltaran propostes tradicionals de la Festa com la Ballada de Gitanes, les actuacions de Castellers i Geganters, els Correfocs, les sardanes o les exhibicions de les cases regionals, segons ha explicat el responsable de Cultura.

Entre les novetats d’enguany, es vol aprofitar millor l’espai de l’Escardívol i al matí s’organitzaran activitats esportives com triangulars de bàsquet.

A més, per primera vegada, hi haurà el Correaigües, en el que serà l’estrena del Bòjum, el germà del Bòdum, activitat organitzada per l’entitat Les anades d’olla.

El punt d’informació de la Festa es trasllada per primer cop al Celler, que tornarà a oferir una programació de qualitat relacionada amb el món del circ.

Una altra novetat seran les visites guiades al rellotge de l’Ajuntament, que s’ha pogut visitar en contades ocasions.

El Holi Festival serà divendres 29 de juny a l’Escardívol
Per tercera vegada consecutiva, Rubí tornarà a acollir durant la Festa Major de Sant Pere un Holi Festival, una festa d’origen hindú per donar la benvinguda a la primavera, on es combina la música amb pols de colors i la festa. Després de l’èxit de les passades edicions, el regidor de Cultura ha confirmat que l’Escardívol tornarà a acollir aquesta proposta per a infants, joves i també adults.

Serà el divendres 29 de juny a partir de les 19 hores i estarà animada per Pep&Jordi Callau i el DJ Albert González.
Martínez, Rodríguez i Granizal, amb el cartell de la Festa Major, obra de Guillermo Sánchez, d’Oviedo. / C.C.
Hi haurà servei de bus nocturn tots els dies de Festa Major

L’alcaldessa ha confirmat que tots els dies de Festa Major, del 28 de juny a l’1 de juliol, hi haurà servei de bus nocturn cap a les urbanitzacions de Castellnou, Sant Muç i Can Solà. El servei es posarà en marxa cada nit a les 22 hores. El dijous 28 de juny finalitzarà a les 4 hores; el divendres 29 s’allargarà fins a les 5 hores i el dissabte 30 fins a les 6 hores. Diumenge 1 de juliol finalitzarà a mitjanit.

Les parades d’aquestes línies (L3 i L7) al centre seran al carrer Joan Puig (la més propera a Rubí Forma) i a la rotonda de l’Escardívol. Les sortides d’aquestes parades seran cada mitja hora i donaran servei comú a la Plana del Castell, Can Fatjó i Sant Jordi Park amb freqüència d’anada i tornada cada 30 minuts. A les urbanitzacions faran les mateixes parades del bus urbà.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar