ICV demana més esforços a l’Ajuntament pel soterrament de les línies d’alta tensió
Política | 13 de juny de 2018

MARTA CABRERA
El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) presentarà al Ple una moció per demanar a l’Ajuntament més esforços per tal d’aconseguir el trasllat o soterrament de les línies d’alta tensió que creuen el nucli urbà de la ciutat.

“Volem tornar a posar la qüestió sobre la taula perquè l’Ajuntament i la ciutadania empenyin per aquest tema i s’acompleixi el conveni”, afirma la portaveu ecosocialista, Ànnia García. Un conveni signat el 2005 en el qual la Generalitat de Catalunya, Red Elèctrica Espanyola i l’Ajuntament de Rubí es van comprometre a retirar o soterrar les línies d’alta tensió ubicades a Can Fatjó.

El tema, però, ha quedat aparcat i encallat en els darrers anys fins que el 2016, a instàncies d’una moció aprovada al Ple, es va constituir la Comissió de l’Energia.

La portaveu d’Iniciativa lamenta que aquest òrgan no s’ha tornat a reunir des del setembre del 2017. De fet, la comissió va acordar que l’Ajuntament iniciés una visita de diputats del Parlament per les zones on hi ha ubicades per línies d’alta tensió, un fet que García afirma que no s’ha produït.

Per aquest motiu, a través d’aquesta moció, Iniciativa demana que es convoqui la comissió, que l’Ajuntament ratifiqui la voluntat de tirar endavant el conveni pel trasllat o soterrament de les línies d’alta tensió i que es reuneixi urgentment amb responsables de la Conselleria de Territori per abordar la qüestió.
Fa anys que els veïns de Can Fatjó i de Can Vallhonrat demanen el soterrament o trasllat de les línies d'alta tensió. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar