El PDeCAT vol un procés participatiu per reformar l’Escardívol i la zona est de la Riera
El PDeCAT demana la passera que ha d’unir la Plana del Castell amb l’Escardívol es repensi com un projecte global
Política | 13 de juny de 2018

MARTA CABRERA
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) proposa que s’iniciï un procés participatiu amb entitats, associacions i ciutadans a títol individual per definir com ha de ser la transformació de l’Escardívol i la zona est de la Riera, inclosa la futura passera. Pel portaveu de la formació, Víctor Puig, aquesta és “una assignatura pendent i un gran projecte, que incorpora una passera i la recuperació de l’espai públic de l’Escardívol i el complex de les fàbriques del Vapor Nou”. És per aquest motiu que el dirigent del PDeCAT creu que cal “consens, participació ciutadana i evitar una utilització partidista del projecte”.

En aquest sentit, Puig també demana que s’aturi una inversió prevista per al 2019 de 100.000 euros que té previst redactar un projecte per la construcció de la passera entre la plaça Marquès de Barberà i l’Escardívol.

Entre les propostes del PDeCAT també hi ha la creació d’una taula tècnica-política per consensuar un projecte i evitar que succeeixi el que ha passat al parc de Ca n’Oriol, on el govern s’ha quedat sol defensant la reforma de l’espai, o bé la reforma de l’illa de vianants, que Puig considera que ha estat “mal planificada, improvisada i amb una manca de visió global”.

Equipaments culturals i esportius
Pel que fa al projecte concret, més enllà de les propostes que puguin sorgir a les comissions i en el procés participatiu, la formació liberal proposa transformar la instal·lació del Vapor Nou “en un espai cultural museístic i d’oci de qualitat i ubicar a l’Escardívol un espai esportiu a l’aire lliure”, unit per la passera. Tot plegat amb la intenció de “connectar millor el barri de Sant Jordi Parc, amb l’hipotètic parc agrari de Can Xercavins, amb l’evolució de les fàbriques de Pich Aguilera, que es transformaran en sol residencial, amb la futura estació de Ferrocarrils i amb el pavelló de La Llana”.
Víctor Puig, durant la roda de premsa.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Un centenar de manifestants es concentren a Rubí per reclamar una millora de l’atenció al sistema sanitari públic
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions
L’escola bressol L’Ixent compleix 50 anys
L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca
Rafa Gascón exposa una escultura a Valldoreix