Joan Carles Boronat impulsa a Rubí SOMI, el nou partit d’Anglada
Política | 14 de juny de 2018

MARTA CABRERA
L’exregidor del PP Joan Carles Boronat ha deixat el partit per impulsar a Rubí i al Vallès Occidental la formació Som Identitaris (SOMI), una formació que “s’identifica amb el control de la immigració” i la lluita “contra la casta”, segons ho ha definit ell mateix.

Boronat, que abans de ser regidor popular havia estat regidor d’Unió, creu que el partit SOMI, impulsat per Josep Anglada –fundador de Plataforma per Catalunya–, pot ser una alternativa política a Rubí, on aquest espai no està representat. Entre les propostes de la formació, hi ha limitar el sostre d’habitants de la ciutat per donar serveis de qualitat, un fet que lliga amb el discurs de SOMI. Segons l’exmilitant del PP, “és una realitat que no hi cap tothom i que cal lluitar contra el jihadisme radical”. Boronat assegura que ell no és racista: “Jo no sóc racista ni feixista, som identitaris i volem protegir els valors de Catalunya dins de l’estat espanyol”. També ha reconegut que el 2007 va tenir un apropament a Plataforma per Catalunya, però que finalment el projecte no el va convèncer.

Per la seva banda, la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha emès un comunicat en el qual carrega contra SOMI, un partit que considera “molt perillós, perquè legitima plantejaments feixistes”. La plataforma ja ha anunciat que rebutja aquest tipus de “discursos xenòfobs i racistes que no tenen cabuda ni a Rubí ni a enlloc”.
Joan Carles Boronat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes