Joan Carles Boronat impulsa a Rubí SOMI, el nou partit d’Anglada
Política | 14 de juny de 2018

MARTA CABRERA
L’exregidor del PP Joan Carles Boronat ha deixat el partit per impulsar a Rubí i al Vallès Occidental la formació Som Identitaris (SOMI), una formació que “s’identifica amb el control de la immigració” i la lluita “contra la casta”, segons ho ha definit ell mateix.

Boronat, que abans de ser regidor popular havia estat regidor d’Unió, creu que el partit SOMI, impulsat per Josep Anglada –fundador de Plataforma per Catalunya–, pot ser una alternativa política a Rubí, on aquest espai no està representat. Entre les propostes de la formació, hi ha limitar el sostre d’habitants de la ciutat per donar serveis de qualitat, un fet que lliga amb el discurs de SOMI. Segons l’exmilitant del PP, “és una realitat que no hi cap tothom i que cal lluitar contra el jihadisme radical”. Boronat assegura que ell no és racista: “Jo no sóc racista ni feixista, som identitaris i volem protegir els valors de Catalunya dins de l’estat espanyol”. També ha reconegut que el 2007 va tenir un apropament a Plataforma per Catalunya, però que finalment el projecte no el va convèncer.

Per la seva banda, la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha emès un comunicat en el qual carrega contra SOMI, un partit que considera “molt perillós, perquè legitima plantejaments feixistes”. La plataforma ja ha anunciat que rebutja aquest tipus de “discursos xenòfobs i racistes que no tenen cabuda ni a Rubí ni a enlloc”.
Joan Carles Boronat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme