Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Política | 15 de juny de 2018

REDACCIÓ
El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s), José Abadías, proposa que s’instal·lin “papereres amb cendrers adaptats a les zones per als vianants o molt concorregudes” per tal d’evitar que la gent tiri els cigars a terra.

La iniciativa es presentarà al Ple del 21 de juny en forma de moció i també proposa “renovar les papereres actuals per nous receptacles més moderns, eficients i adaptats a l’entorn, disminuint la distància entre elles”. Per acabar, C’s creu que el procés es podria culminar amb “una campanya informativa municipal per conscienciar a la població sobre el perjudici que suposa per al medi ambient llençar les burilles a la via pública”.

Entre els punts que Abadías considera que s’han de reforçar amb papereres de cigars, hi ha la rambla del Ferrocarril, l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat, el Mercat o les places públiques: “No només es facilitaria la neteja dels nostres carrers, sinó que també es reduiria el cost econòmic del servei i el greu impacte al medi ambient”.

El portaveu recorda que “el costum de tirar cigars a terra està molt estès” i que “és la principal font d’escombraries mundial, per damunt d’envasos alimentaris, ampolles i bosses de plàstic”.
Tirar la cigarreta al terra és un costum generalitzat entre els fumadors. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc