Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Política | 15 de juny de 2018

REDACCIÓ
El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s), José Abadías, proposa que s’instal·lin “papereres amb cendrers adaptats a les zones per als vianants o molt concorregudes” per tal d’evitar que la gent tiri els cigars a terra.

La iniciativa es presentarà al Ple del 21 de juny en forma de moció i també proposa “renovar les papereres actuals per nous receptacles més moderns, eficients i adaptats a l’entorn, disminuint la distància entre elles”. Per acabar, C’s creu que el procés es podria culminar amb “una campanya informativa municipal per conscienciar a la població sobre el perjudici que suposa per al medi ambient llençar les burilles a la via pública”.

Entre els punts que Abadías considera que s’han de reforçar amb papereres de cigars, hi ha la rambla del Ferrocarril, l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat, el Mercat o les places públiques: “No només es facilitaria la neteja dels nostres carrers, sinó que també es reduiria el cost econòmic del servei i el greu impacte al medi ambient”.

El portaveu recorda que “el costum de tirar cigars a terra està molt estès” i que “és la principal font d’escombraries mundial, per damunt d’envasos alimentaris, ampolles i bosses de plàstic”.
Tirar la cigarreta al terra és un costum generalitzat entre els fumadors. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
La Bicicletada del Mercat compleix 20 anys
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Els comerciants organitzen una nova edició del Fora Estocs
Presentació del llibre sobre el centenari del Congrés de Sants de la CNT
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya