Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Política | 15 de juny de 2018

REDACCIÓ
El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s), José Abadías, proposa que s’instal·lin “papereres amb cendrers adaptats a les zones per als vianants o molt concorregudes” per tal d’evitar que la gent tiri els cigars a terra.

La iniciativa es presentarà al Ple del 21 de juny en forma de moció i també proposa “renovar les papereres actuals per nous receptacles més moderns, eficients i adaptats a l’entorn, disminuint la distància entre elles”. Per acabar, C’s creu que el procés es podria culminar amb “una campanya informativa municipal per conscienciar a la població sobre el perjudici que suposa per al medi ambient llençar les burilles a la via pública”.

Entre els punts que Abadías considera que s’han de reforçar amb papereres de cigars, hi ha la rambla del Ferrocarril, l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat, el Mercat o les places públiques: “No només es facilitaria la neteja dels nostres carrers, sinó que també es reduiria el cost econòmic del servei i el greu impacte al medi ambient”.

El portaveu recorda que “el costum de tirar cigars a terra està molt estès” i que “és la principal font d’escombraries mundial, per damunt d’envasos alimentaris, ampolles i bosses de plàstic”.
Tirar la cigarreta al terra és un costum generalitzat entre els fumadors. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme