Els donants de sang rebran un SMS quan la seva donació s’enviï a un hospital
Actualitat | 4 de juliol de 2018

REDACCIÓ
La Marató de Donació de Sang a Rubí tindrà lloc el 13 de juliol al teatre municipal La Sala de 10 a 22 hores i en aquesta ocasió inclou diverses novetats per animar la gent a donar sang. En primer lloc, la donació de sang porta per títol ‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’ i va acompanyada per unes caixes que imiten les caixes de regal d’experiències que s’han popularitzat darrerament i que els donants podran regalar a altres persones per animar-les a donar sang. A més, els donants rebran un SMS quan s’enviï la seva sang a un hospital. El nou servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, oferint més informació al donant de quin camí segueix la seva sang després d’haver-la donat.

Just despès de la donació, la bossa de sang es guarda a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Al laboratori, s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes i es guarda en neveres.

Pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 kg o més i no estigui embarassada. No cal estar en dejú. De cada donació, se’ns beneficien com a mínim tres persones i cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió de sang.
La Marató de Sang a Rubí serà el 13 de juliol. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme