Els donants de sang rebran un SMS quan la seva donació s’enviï a un hospital
Actualitat | 4 de juliol de 2018

REDACCIÓ
La Marató de Donació de Sang a Rubí tindrà lloc el 13 de juliol al teatre municipal La Sala de 10 a 22 hores i en aquesta ocasió inclou diverses novetats per animar la gent a donar sang. En primer lloc, la donació de sang porta per títol ‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’ i va acompanyada per unes caixes que imiten les caixes de regal d’experiències que s’han popularitzat darrerament i que els donants podran regalar a altres persones per animar-les a donar sang. A més, els donants rebran un SMS quan s’enviï la seva sang a un hospital. El nou servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, oferint més informació al donant de quin camí segueix la seva sang després d’haver-la donat.

Just despès de la donació, la bossa de sang es guarda a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Al laboratori, s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes i es guarda en neveres.

Pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 kg o més i no estigui embarassada. No cal estar en dejú. De cada donació, se’ns beneficien com a mínim tres persones i cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió de sang.
La Marató de Sang a Rubí serà el 13 de juliol. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc