Curts de terror, fantàstic i freak al Celler
Tercera edició de l’InFest, que arriba envoltat de polèmica pel cartell
Cultura | 6 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
El Festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak, l’InFest, arriba a la seva tercera edició amb una programació molt completa i gairebé una trentena de curts. Per primera vegada, el festival està inclòs a la programació del Terror Arreu de Catalunya (TAC), una associació que engloba múltiples festivals d’aquesta temàtica.

L’InFest ha rebut centenars d’audiovisuals i després de visualitzar-los, els organitzadors han decidit incloure 29 curts, alguns dels quals provinents de països com l’Uruguai, Bèlgica, Eslovènia, França, Mèxic o el Brasil. Els curts es projectaran el 13 i el 14 de juliol a partir de les 22 hores al Celler.

El millor curtmetratge s’endurà un premi de 500 euros i el segon millor curt, 250 euros. També hi haurà un premi del públic, que també rebrà 250 euros.

Al marge de la projecció de curts, els organitzadors del festival, que compta amb el suport de l’Ajuntament i d’una vintena de patrocinadors, han preparat activitats complementàries. El divendres a les 21 hores hi haurà el concert dels rubinencs Cuchilla i Diaxepan i a les 00.20 hores serà el torn per la música reggae de Rudith&Ray.

El 14 de juliol a les 21 hores hi ha programat un espectacle de màgia amb Joan Bartolomé i a les 00.20 hores actuarà Double Jabs, una de les bandes de reggae estatals més destacades del panorama nacional. L’InFest acabarà amb l’entrega de premis a les 1.30 hores.

Com l’any passat, el divendres de 18.30 a 21 hores a la plaça de Catalunya hi haurà sessions de maquillatge zombi a càrrec de Deyina. També es convida als assistents de l’InFest a passar per La Sala abans d’anar al festival per tal de donar sang al Banc de Sang i Teixits. Pel que fa al dissabte, a les 19.15 hores està previst l’InFest Kids i a la mateixa hora es farà una taula rodona sobre cinema ‘low cost’.

Polèmica amb el cartell
La imatge promocional de la publicitat de l’InFest està protagonitzada per una nena amb l’uniforme d’un centre concertat de la ciutat, un fet que no ha agradat a l’escola. Els organitzadors de l’InFest han decidit modificar a mà tota la publicitat, ja que el col·legi els ha amenaçat amb una denúncia. En un comunicat, els organitzadors s’han defensat afirmant que no tenien cap intenció de desprestigiar la institució: “No teníem cap intenció de molestar, ofendre o deformar la imatge de cap centre educatiu (...) i tampoc creiem que ho hàgim fet”. També han recordat que un festival de terror, fantàstic i freak és un “context propici per posar estudiants amb caps tallats”. Des del centre no han volgut fer cap tipus de comentari sobre aquesta qüestió.
Dos dels organitzadors del Festival, amb el cartell modificat a mà. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc